wegener schrapt 300 tot 350 banen

Dat komt neer op 1 op de 10 banen. Op deze manier moet er tussen 2012 en 2014 ongeveer 50 miljoen euro worden bespaard. In totaal wil Mecom, het moederbedrijf van Wegener, 70 miljoen euro bezuinigen. Dat meldt Wegener op haar eigen website.

Daarnaast gaat de uitgever zich inzetten op de digitale snelweg met betaalde diensten. Op haar digitale thuishaven meldt Wegener het volgende: ‘Wegener zal een integraal digitale media portfolio implementeren op 12 december 2012 (’12-12-12’), met een aanbod van nieuws, informatie, achtergronden en commentaar, op ieder scherm en op ieder apparaat dat een lezer kiest. Het portfolio zal in de kern gericht zijn op betaalde producten, inclusief betaalde apps voor smartphones en tablets en nieuwe manieren om te betalen op nieuwswebsites, volledig geïntegreerd met Wegener’s regionale dagbladen.’

Het personeel van Wegener wordt woensdag op de hoogte gebracht van de plannen tijdens een grote, voor werknemers verplichte, bijeenkomst in de Brabanthallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.