vondervoort maakt doorstart met obdeijn

Nadat zijn aannemersbedrijf Vondervoort in Broekland op 10 januari failliet werd verklaard, zocht Antoon van de Vondervoort naar mogelijkheden voor een doorstart. In diezelfde tijd was Ronny Obdeijn van Obdeijn Diepenveen BV op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn bouwbedrijf. De twee bouwers vonden elkaar en zijn sinds kort beiden actief aan de Van Dongenstraat 7 in Broekland.

Daarmee krijgen twee bouwbedrijven met een lange geschiedenis een vervolg, want Vondervoort is al sinds 1922 actief in de regionale bouwwereld en Obdeijn zelfs al sinds 1896.

Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren, maar zowel Ronny als Antoon zien veel voordelen in de gezamenlijke bedrijfsvoering. “Door deze samenwerking kunnen we flink besparen op kosten, zoals huisvesting en werkvoorbereiding, maar ook op materiaal en materieel. We hebben wel ieder onze eigen klantenportefeuille, maar waar we kunnen, helpen we elkaar.”

Ondanks de huidige bouwmalaise zien Antoon en Ronny de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Deze moeilijke tijd in de bouwsector is voor ons juist een extra stimulans om nog meer energie te stoppen in onze dienstverlening en de persoonlijke aandacht voor elke klant. Ook gaan we daarbij nieuwe ontwikkelingen niet uit de weg, zoals energiezuinig bouwen tegen zeer concurrerende prijzen”.

Antoon van de Vondervoort is blij dat zo snel na het faillissement weer een doorstart mogelijk is. “Door samen te werken met bouwbedrijf Obdeijn kan ik de exploitatielasten flink verlagen en dat geeft een goede basis aan deze doorstart. Verder komen van de twaalf medewerkers die in januari ontslag kregen er vier terug. Vier andere oud-medewerkers hebben gelukkig elders werk gevonden. Ook hebben de opdrachtgevers waar we al voor werkten vertrouwen in ons gehouden en maken we de klus nu af”.

Toen Ronny Obdeijn zijn bouwbedrijf aan de Boxbergerweg in Diepenveen moest verplaatsen vanwege een bestemmingsplanwijziging, had hij kunnen investeren in nieuwbouw. “Het was voor mij echter financieel veel interessanter om mijn bedrijf onder te brengen in een bestaande locatie. Deze mogelijkheid in Broekland kwam voor mij dan ook op een gunstig moment. Ook vanuit deze locatie zetten we de schouders er flink onder en gaan we de komende tijd actief de markt op”, aldus een energieke Ronny.

Samen bieden de bouwbedrijven momenteel werk aan twaalf medewerkers, die voornamelijk actief zijn met nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie van woningen, bedrijfspanden en agrarische bouwwerken. Vondervoort en Obdeijn zijn beiden lid van Bouwgarant en Bouwend Nederland en voldoen daarmee aan de strenge eisen op het gebied van vakmanschap, betrouwbaarheid en bedrijfsvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.