volle zaal en klassemuziek bij de wraak

Het gaat volgende week nog razend spannend worden welke band via een stem op staging2.dewraakvansalland.nl de nummer twee van de avond wordt die door mag naar de halve finale.

Het was even spannend of de derde editie van de Wraak van Salland wel een succes zou worden wegens onbegaanbare wegen en hevige sneeuwval. Toch stroomde het publiek vanaf negen uur binnen in Café Reimink. Sommigen dapper op de fiets en anderen veilig droog in de auto. Ook een van de bands had last van de sneeuw, van de band A Letter Home kwam enkel de fontman (Marein van Wifferen) opdagen, de rest zat vast in het openbaar vervoer.

A Letter Home trapte af en overtuigde het publiek met enkel een gitaar en zang. Opzwepende popnummers afgewisseld met een aantal covers. En petje af voor de leadzanger die zijn hele band miste. Marein pakte zijn akoestische gitaar en ging zonder schroom aan de gang. Mede-initiatiefnemer van De Wraak, Henk Aa van Beaphar, zat nog ergens in Nieuw Zeeland of Australië voor zakenreizen, maar als hij moest kiezen welke band hij als manager verder zou willen helpen, zou een investering in A Letter Home nog zo gek niet zijn geweest.

Vervolgens was het tijd van Razzle: een band die duidelijk veel publiek op de been bracht. Razzle speelt funky pop en hun nieuwe zangeres Eva heeft een dijk van een stemgeluid. Een band waar we zeker nog veel van gaan horen. En een manager lijken ze niet nodig hebben. Eva studeert Media, Informatie en Communicatie bij Saxion in Enschede, dus die komen er zelfs wel.

Rond elf uur was het tijd voor One for Sue. Het eerste optreden in deze bezetting maar de band wist te overtuigen. Deze muzikanten hebben duidelijk lang in de oefenruimte gezeten en gewacht met optreden tot hun set geperfectioneerd was. Het publiek reageerde uitzinnig en liep na afloop van dit optreden massaal naar de stembussen. De band won de avond plus een geldbedrag van honderd euro. Dat ze de publieksprijs wonnen was overigens niet inde laatste plaats vanwege het publiek dat de band zelf had meegenomen. Dat is alleen maar een aanrader, vinden ze bij De Wraak. Mede-initiatiefnemer Harrie Kiekebosch van Salland Centraal: “Met De Wraak bieden we bands niet alleen een podium, we willen ze ook publiek bieden. Dat komt de optredens ten goede, het geeft de café-eigenaren ook alle reden vaker een band te programmeren.”

De geldprijzen worden bijeen gebracht door bijdragen vanuit het publiek. Alle avonden zijn gratis toegankelijk dankzij sponsoring vanuit Salland Centraal, Fraizle, Pedro Pico Pop en Beaphar.

Afsluitend was het de eer aan de Deventer formatie Wilhelm Freddie. Rock ’n Roll met duidelijke funkinvloeden. Een orgel en saxofoon op het podium met stevige drums en een enthousiaste zanger. De band had duidelijk plezier in haar optreden en was moeilijk van het podium af te krijgen.

One for Sue won de avond. Op staging2.dewraakvansalland.nl zijn filmpjes te vinden van alle bands, welke gefilmd en gemonteerd zijn door Jasper de Vries vanuit Landstede Zwolle. Tot donderdag kun je nog stemmen op de eerste nummer twee van de eerste Wraak-ronde in de Gouv in Raalte. De stemronde voor de nummer 2 van De Wraak in café Vosman in Nieuw Heeten staat nog tot donderdag over een week online. En de poll voor afgelopen vrijdag komt in de loop van de week online en blijft dan twee weken staan.

Schoenmaker

Volgende week is het tijd voor de vierde voorronde in Café Schoenmaker in Luttenberg. Dit belooft een drukke editie te worden, dus wees op tijd! Avonden starten vanaf acht uur ’s avonds.

Ondertussen komen de halve finales en daarbij de finale in de Leeren Lampe (Let op! Gewijzigde datum) op vrijdag 6 april steeds dichterbij. Ondertussen is de jury voor de finale bekend: Paul Wittenhorst; organisator van Stoppelhaene, Henk Aa; met Beaphar voormalig manager van Cuby & the Blizzards en Bert Bennink, popadviseur van de Provincie Overijssel zullen de bands van professionele kritiek voorzien en bepalen wie de Wraak van Salland wint.

De winnaar gaat naar huis met verschillende leuke prijzen als een doorstroom naar de provinciale popwedstrijd ‘de Doorbraak’, studiotijd bij Hillroad Records, een optreden op Stoppelhaene, Pedro Pico Pop en Burgerpop. Meer prijzen worden nog bekend gemaakt.

Ook krijgen alle halve finalisten een mooi aandenken. Van deze bands worden live-opnames gemaakt welke worden geperst op een de Wraak van Salland compilatie cd. Deze schijf is na afloop van de Wraak via verschillende kanalen te verkrijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.