veldkamp racingteam hageveld wil in top 15

Coureur Jarco Grotenhuis (30) vertelt: “Het begint er aardig op te lijken. Mijn racelicentie bij de KNMV is weer aangevraagd en de voorjaarstraining in Spanje staat gepland voor begin maart. We gaan dit jaar mee naar een testweek van bandenfabrikant Dunlop. Twee dagen in Albacete en aansluitend twee dagen in Valencia. We hopen op goed weer, daarom gaan we ver weg. Testen is absoluut noodzakelijk, want zonder voorjaarstest begin je het eerste raceweekend met een achterstand. Mijn Honda superbike is goed, die gaat als de brandweer. We gaan werken aan een goede afstelling voor onze banden en de volledig vernieuwde veringsystemen, en zoveel mogelijk data verzamelen. Daarmee leggen we de basis voor het hele seizoen. “

Grotenhuis gaat verder: “ Vier dagen onbeperkt kilometers maken is zwaar, maar ik ben fit. Ik probeer zoveel mogelijk te sporten. Spinnen voor mijn conditie en motorcrossen voor het ritme en motorgevoel. Ook conditioneel is crossen lekker zwaar. En ons halve team crosst inmiddels mee, dus het is ook leuk”. “Voor ons is het pas sport, als d’r benzine in mot”, lacht PR/man Jeroen van Beek. “Het hele team is super gebrand op een goed seizoen, en op werklust zit het bij ons nooit vast. Het blijkt elk jaar nog sneller te kunnen, daarom blijven we meedoen op dit niveau”. De liefde voor de motorsport zit diep. Het team heeft zich een top 15 positie in het kampioenschap als doel gesteld voor 2012.

Hoever ze kunnen komen is nog onzeker. Grotenhuis is nog niet verzekerd van deelname aan alle wedstrijden vanwege een begrotingstekort. Dat betekent concessies doen aan het materiaal, het aantal banden en minder trainingskilometers. En momenteel ook het schrappen van een aantal wedstrijden, hoewel men blijft proberen om ook hiervoor voldoende sponsorgeld te verzamelen.

“Er wordt hard aan gewerkt, maar het is dit jaar wel erg lastig om voldoende budget bij elkaar te krijgen. Terwijl we er alles aan doen om zoveel mogelijk tegenprestaties te bieden voor bedrijven die investeren. Zo staan we eind van 23 tot 26 februari op Nederlands grootste motorbeurs in Utrecht voor één van onze sponsoren, om hun producten te promoten, en proberen we een zakelijk platform te bieden voor technische bedrijven uit de regio.

Vorig jaar hebben we een sponsordag georganiseerd met 350 klanten van onze sponsors. Die ondernemers hebben vaak meer met motorsport dan met voetbal. Ook promo-acties en showroompresentaties behoren tot de mogelijkheden. We pakken alles aan, zo lang het in onze agenda past. We proberen waardevolle tegenprestaties te bieden door commercieel mee te denken. De mogelijkheden zijn eindeloos.” aldus van Beek. Op 24 maart presenteert het team haar plannen in Gemeenschapscentrum Elckerlyc te Luttenberg. Voor meer informatie kan men kijken op staging2.racingteam-hageveld.nl of staging2.facebook.com/racingteamhageveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.