tv oost bezoekt wijhese in nieuw zeeland

Bij TV Oost is de komende weken een nieuwe serie afleveringen te zien van ‘Overijssel Overzee’, de serie over Overijsselaars die zich in het buitenland hebben gevestigd. Deze keer staat Nieuw-Zeeland daarbij centraal. In de aflevering van maandag 20 februari gaan programmamaaksters Mirjam Haven en Jauke Boerdam op bezoek bij de uit Wijhe afkomstige Renate Koops, die samen met haar Nieuw-Zeelandse man Antony en baby Will in de hoofdstad Auckland woont.

Voor Renate was het de liefde die haar naar de andere kant van de wereld bracht. Zij en Antony zijn dol op elkaar en daarom heeft Renate na een aantal jaren heen en weer reizen besloten om definitief in Nieuw-Zeeland te gaan wonen. Het stel is erg gelukkig. Maar toen Renate een half jaar geleden haar zoontje Will op de wereld had gebracht, was haar familie er niet bij. Dat was een moeilijk moment. Tegenwoordig is er dan wel Skype, maar er gaat niks boven een echte knuffel.

Als Mirjam en Jauke aankomen bij het jonge gezin, staat de barbecue binnen een paar minuten aan. Daarna laten Renate en Antony hen de omgeving zien. Een vulkaan biedt een prachtig uitzicht over Auckland. En op de Nederlandse markt op ‘zaturdag’ genieten ze van ‘Verse Olie Bollen’, broodjes kroket, haring, oude kaas en poffertjes. Alles wordt geïmporteerd vanuit Nederland. Op de markt spreekt men overwegend Nederlands maar aan het accent van vooral de ouderen is te horen dat ze er al heel lang wonen.

Mirjam Haven en Jauke Boerdam reisden voor het programma liefst 5.426 kilometer door Nieuw-Zeeland. Onderweg maakten ze acht portretten van oud-Overijsselaars die het ingrijpende besluit hebben genomen om daar te gaan wonen, leven en oud te worden. Het zijn verhalen over nieuw levensgeluk, gevonden in een afgelegen en vaak betoverend mooi land. Maar ook is er soms heimwee naar Overijssel en de familie die achterbleef.

Overijssel Overzee is vanaf 20 februari elke maandag bij TV Oost te zien om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur. Er zijn herhalingen op dinsdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en op zaterdag vanaf 11.35 uur. Meer informatie is te vinden op staging2.rtvoost.nl/overijsseloverzee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.