tibben kijkt terug op eerste jaren assink weustink

Ruim vijf jaar zwaait Herman Tibben nu de scepter over Assink Weustink Elektro in Raalte en Nijverdal. In die periode groeide het aantal medewerkers van het elektrotechnisch installatiebedrijf van circa 25 naar 45. Geen geringe prestatie in deze tijd. “Ondanks de crisis hebben we ingezet op uitbreiding en innovatie”, vertelt Tibben. “De afgelopen jaren zijn we ons meer gaan richten op industriële automatisering, beheer en onderhoud van technische installaties bij bedrijven en inbraak-, brandmeld- en camerabeveiliging. Bovendien hebben we uitgebreid met de verkoop en installatie van zonnepanelen. En met succes.”

Tibben is er de man niet naar om zich hard op de borst te kloppen. Hij is geen ondernemer die in modieuze managerstermen praat, maar een ‘doodgewone’, nuchtere Sallander. Tibben waagt zich dan ook niet aan toekomstvoorspellingen, de tijden zijn immers onzeker, maar stelt wel dat zijn bedrijf voorbereid is op mogelijk woelige tijden. “De bouw gaat het, denk ik, de komende periode zwaar krijgen. Maar we hebben zoveel geïnvesteerd in praktische knowhow dat we tegen een stootje kunnen. We zijn bovendien allang niet meer alleen afhankelijk van de bouw. Sterker nog, minder dan de helft van onze opdrachten komt uit die sector.”

Assink Weustink werd in 1980 opgericht door Hennie Weustink en Marinus Assink. Het bedrijf richtte zich destijds met name op elektrotechniek. Eerst grotendeels op de particuliere markt, maar na verloop van tijd kwamen daar ook veel opdrachten uit de zakelijke markt bij. Marinus Assink nam na korte tijd afscheid. In 2000 verkocht Hennie Weustink zijn bedrijf aan Riens Cornel. Die mocht daarvan echter niet lang genieten. In 2006 overleed hij aan de gevolgen van een slopende ziekte. “Cornel had voordat hij stierf aan zijn personeel beloofd dat het bedrijf in zijn geest en die van Hennie Weustink voortgezet zou worden. Hennie is toen tijdelijk weer in het bedrijf gestapt om een overnamekandidaat te zoeken.”

En zie daar de entree van Herman Tibben. Deze geboren Mariënhemer had destijds al 25 jaar ervaring op directieniveau binnen de elektrotechnische sector. “Toen ik de eerste keer bij Assink-Weustink kwam kijken, trof ik een goed georganiseerd en professioneel bedrijf met goed personeel en een fijne sfeer aan. Ik kon merken dat het bedrijf in de voorgaande jaren zeer goed geleid was. Bovendien was en is het een bedrijf met echte Sallandse waarden. Degelijk, betrouwbaar en afspraak is afspraak. Doen wat je belooft, zowel naar klanten als personeel.”

Met de komst van Tibben begon het bedrijf in te zetten op uitbreiding en innovatie. Zo werd er een afdeling in het leven geroepen die zich bezig ging houden met industriële automatisering. Een team van engineers en softwareprogrammeurs zet specifieke eisen van machines of processen om naar een elektrotechnische oplossing. Dit wordt verwerkt in tekeningen, specs, documentatie en software. “Alles in eigen beheer”, vertelt Tibben. “Die tak heeft inmiddels een aardige vlucht genomen.” Daarnaast werd de afdeling beheer/onderhoud verder uitgebreid. Assink Weustink verzorgt het hele beheer en onderhoud van de elektrotechnische installaties voor bedrijven, bedrijfsterreinen, woningcorporaties en overheidsinstellingen. Daar horen tegenwoordig ook inbraakbeveiligingssystemen, camerabewaking, domotica, telefonie en ICT bij. “En wederom hebben we alle disciplines in eigen huis”, stelt Tibben. “Een telefoontje naar ons en de klant heeft er verder geen omkijken meer naar. Juist dat maakt ons sterk.”

Assink Weustink is te vinden aan de Overkampsweg 18 in Raalte, tel: 0572-363355 en aan de Nijverheidsweg 6a in Nijverdal. Meer informatie op staging2.assinkweustink.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.