theaterzaal verdwijnt mogelijk uit kulturhus

Charles Bosscha van SallandWonen stelt duidelijk dat er officieel nog geen besluit is genomen. Wel stelt hij dat in de nieuwe plannen geen theaterzaal is opgenomen. “Maar in dat plan zijn nog niet alle ruimtes ingevuld.” Hij vertelt daarna ook direct dat van de niet opgevulde ruimtes eigenlijk geen enkele geschikt is als theaterzaal.

Het concept van het Kulturhus in Raalte kan volgens Bosscha een stuk sterker. “We voldoen in Raalte niet aan het Scandinavische ideaalplaatje. Ik zeg hiermee niet dat dat goed of slecht is, maar het is hier minder een publieksgebeuren. Het moet eigenlijk meer een ontmoetingsplaats zijn. In het Scandinavische model zijn meer maatschappelijke partijen opgenomen, zoals een WMO-loket, gemeentebalie of een politieloket. Dat is in Raalte minder sterk uitgevoerd, het concept zou sterker zijn als die partijen wel zouden participeren,” stelt Bosscha.

Het Kulturhus in Raalte heeft geen horecavergunning, wat betekent dat je er geen glas wijn kan kopen. “Ik zeg ook niet dat we dat willen hoor. Dan zegt de horeca in Raalte ook gelijk ‘dat willen we niet’. Je moet met een Kulturhus zorgen dat je geen concurrent van andere partijen wordt. We willen niet concurreren met de horeca, we willen ook niet concurreren met het Hoftheater. Het Kulturhus en het Hoftheater moeten allebei exploitabel blijven,” aldus Bosscha.

Een gehoorde klacht over de theaterzaal in het Raalter Kulturhus is dat de stoeltjes niet lekker zitten, ook moet de beamer binnenkort vervangen worden. “Daar kunnen we over nadenken, maar dat vergt een forse investering. Zo’n investering willen we alleen doen als die duurzaam is, als we er minstens tien jaar mee vooruit kunnen. De vraag is of je hierin moet investeren, terwijl Raalte al een theater heeft. Je moet elkaar niet beconcurreren,” aldus Bosscha.

Bosscha verwacht binnenkort meer van de plannen uit de doeken te doen. Hij stelt dat de huurders van het Kulturhus allemaal op de hoogte zijn van de plannen en dat nog geen enkele huurder zijn contract heeft opgezegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.