t giet loss wint met wild west in heino

Het centrum van Heino stroomde zaterdagmiddag vol met enthousiaste carnavalisten die ruim twintig uitgedoste deelnemers en groepen voorbij zagen gaan. Van eenlingen zoals Nico Neplenbroek verkleed als Beatrix tot aan basisscholen De Dolfijn en de Springplank en vriendengroepen met kleine en grote wagens en Loopgroepen deden mee.

Heino heeft al jaren een kwalitatieve hoogstaande optocht waarbij de laatste jaren de competitie van grote wagens werd gestreden door ’t Giet Loss en De Gruspollen. Ook dit jaar was het niveau van zowel ’t Giet Loss als De Gruspollen erg hoog. De jury let op kleine details zoals; originaliteit, kleur, techniek, afwerking, humor, kleding en sminck.

Uiteindelijk behaalde Giet Loss op alle onderdelen net een aantal punten meer als De Gruspollen. De organiserende Sökkestoppers zijn wel blij met de nieuwe aanwas van deelnemende groepen met grote wagens zoals ’t Gruppenteam en Party Animals. “Je ziet jaarlijks dat ze groter bouwen, de techniek en afwerking verbeteren en kwalitatief mooiere wagens afleveren. Ze kloppen aan beide de gevestigde namen” aldus Martijn Jansman van de Sökkestoppers. Er is duidelijk veel tijd en moeite ingestoken om de wagens en loopgroepen piekfijn in orde te laten zijn. Kosten noch moeite zijn gespaard. Veel wagens hadden ook bewegende onderdelen.

Bij de Loopgroepen won Schorrie Morrie voor de Golden Girls en de Oelewappers. Bij de kleine wagens won De Rockploeg en basisschool de Dolfijn won nipt van basisschool de Springplank. Een verrassende bijkomstigheid voor Prins Ben en Adjudant Rick was dat hun beide vriendengroepen Het Brokkenteam en ’t Sooitje acte de presence gaven met één gezamenlijke wagen met loopgroep. Het programma van de Sökkestoppers is te vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Uitslagen Carnavals optocht 2012

Een/Tweelingen:

1. Nico Neplenbroek, Ik zie oe wel zitten

Jeugd:

1. Buurman en Buurman helpen de scholen verhuizen

Loopgroepen:

1. Schorrie Morrie, The Party Piggy’s

2. Golden Girls, Met carnaval veren wij op

3. De Oelewappers, Dit joar is bie ons de bok niet vet

4. Ken ik ‘Oe, La La Laaaa

Scholen:

1. Basisschool de Dolfijn, De Dolfijn knalt de ruimte in

2. Basisschool de Springplank

Kleine wagens:

1. De Rockploeg, The Voice of Rock ‘n Roll

2. Salland D’ Huzes, Salland D’Huzes

3. Prinsenwagen de Dolfijn, Prinsenwagen

Grote wagens:

1. ’t Giet löss, Wild West, carnaval op zijn best

2. Grûspollen, Wat is er met onze carnavals-KAR MIS

3. ’t Gruppenteam, We steken de draak met carnaval

4. Party Animals, Met The party Animals in Tirol, is carnaval ons niet te dol

We kregen de tekst van MartijnJansman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.