schrikkeldag kwam wel erg dichtbij

Het grapje van haar vader dat ze pas 3 wordt kan Julia Mussche niet altijd waarderen. Toch vindt ze het ‘wel grappig’ om op 29 februari jarig te zijn. De Nieuwleusense wordt in werkelijkheid 12, maar viert pas voor de derde keer haar echte verjaardag. Omdat deze dag middenin de voorjaarsvakantie valt, kunnen familie en vrienden de hele dag langskomen. “We hebben een best wel grote familie, dus er komen veel mensen.”

Daarnaast viert Julia later nog haar feestje met al haar schoolvriendinnetjes. “Dan gaan we lekker film kijken.” Ondanks alles blijft het voor Julia voornamelijk een verjaardag als alle anderen. “We gaan niet iets speciaals doen. Normaal vier ik het op 1 maart en dat is ook leuk,” zegt Julia nuchter.

Vader Albert vindt het eveneens bijzonder dat zijn dochter op schrikkeldag geboren werd. “Mijn vrouw was al op de achttiende uitgerekend, maar er gebeurde niks. Het duurde maar en het duurde maar en ondertussen kwam 29 februari wel heel dichtbij. Uiteindelijk werd ze inderdaad op die dag geboren. We kregen heel leuke reacties, want veel mensen vinden het toch wel eigenaardig en speciaal. Toen ik aangifte ging doen van haar geboorte vertelde de vrouw op het gemeentehuis dat ze nog nooit een geboorte op die dag had meegemaakt. Dat terwijl ze er al heel wat jaartjes werkte.” Ondanks de bijzondere datum hebben Mussche en zijn vrouw niet iets bijzonders voor hun dochter in petto. “We vieren het niet anders dan normaal.”

De Nieuwleusenaar ziet ook nog een bijzonder voordeel in zijn dochters geboortedatum. “Ze vindt het nu niet leuk als ik zeg dat ze 3 wordt, maar misschien denkt ze daar wel heel anders over wanneer ze in het echt 44 wordt,” zo besluit vader Mussche met een knipoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.