Home / archiefcentraal / scholen krijgen energie bij natuurlijk huus

scholen krijgen energie bij natuurlijk huus

Leerlingen van basisscholen in Salland proberen hun basisschool minder energie te laten verbruiken. Onder de naam ‘scholen krijgen energie’ volgen de leerlingen daarom een uitgebreid lespakket, met als onderdeel een excursie naar een plek waar ze energiezuinige tips op kunnen doen.

Het bezoek aan ’t Natuurlijk Huus is niet het enige onderdeel van het project. Er gaat daadwerkelijk energie bespaard worden op de deelnemende scholen. En de hele school doet mee, leerkrachten en leerlingen brengen samen het energieverbruik van de school in kaart en stellen een plan van aanpak op. Deelnemende scholen krijgen een ‘energiepakket’ met middelen en activiteiten: een technische energiescan, energiemeters, toegang tot de projectwebsite (met lesmaterialen, proefjes, (digitale) informatiebronnen, leesboeken, filmpjes, een workshopmiddag en begeleiding op maat tijdens de projectperiode. In ruil daarvoor brengen de scholen hun energieverbruik in kaart, besteden zij in lessen aandacht aan energie(besparing), maken zij hun inspanningen zichtbaar in de school. Het project wordt afgesloten met een eindevenement: de Regionale Energiedag.

‘Scholen krijgen Energie’ is een samenwerkingsproject van Natuur en Milieu Overijssel, de Overijsselse NME-centra en SOM Nijmegen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en door de gemeenten, Electrabel en de Stentor.

Lees ook

Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.