rianne ten have voorleeskampioen olst wijhe

Rianne ten Have van de Bongerd in Wijhe, is met een fragment uit het boek ‘Online van Iris Boter’ de winnaar van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd geworden. Ze las mooi en levendig een fragment voor uit het boek dat gaat over Ilze, een meisje dat wordt gepest op haar nieuwe school.

Dit thema kwam vaak terug in de fragmenten die werden voorgelezen in de bibliotheek in Olst. Elk van de twaalf kandidaten was al kampioen geworden op de eigen school.

De jury, bestaande uit Corrie Folkersma, Hans Flierman en Jessica Hoogeland had er een hele kluif aan om een winnaar aan te wijzen. Aan de hand van de criteria die landelijk zijn aangelegd voor de voorleeswedstrijd zoals stemgebruik, tempo en contact met het publiek was hun conclusie dat Rianne ten Have de beste was van allemaal.

Volgens de jury had zij een sprankelende en zeer goede presentatie, las ze rustig en duidelijk voor en had ze duidelijk plezier in het voorlezen. De jury denkt dat ze een goede kans maakt in de volgende ronde. Rianne mag de Voorleeswisselbeker meenemen naar de Bongerd en daar een jaar laten staan tot de volgende voorleeswedstrijd.

Rianne ten Have vertegenwoordigt op 5 april de gemeente Olst-Wijhe in de regionale ronde die in het Kulturhus in Holten gehouden zal worden. Daarna volgt, ook in april, de provinciale finale in Nijverdal. De landelijke finale zal in mei in Utrecht plaats vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.