raalte kan gaan strooien het sneeuwt

De gladheidsbestrijders van de gemeente Raalte kunnen op pad. Normaal start de gemeente met het bestrijden van de gladheid voordat het glad wordt. Doordat de temperaturen nu heel laag zijn heeft preventief strooien weinig zin. Zodra het gaat sneeuwen gaan de gladheidbestrijders op pad en het sneeuwt nu.

De gladheidsbestrijders zorgen ervoor dat de hoofdroutes zoveel mogelijk sneeuwvrij en veilig zijn.

De hoofdroutes zijn: Hoofdverbindingswegen, busroutes, hoofdfietsroutes, wijkontsluitingswegen en ontsluiting belangrijke (publieke)voorzieningen.

Pas daarna worden de secundaire routes gestrooid. Dat zijn schoolroutes, routes naar medische praktijken en seniorencomplexen, die niet onder de hoofdroute vallen, bedrijventerreinen, centrumgebied en overige (secundaire) buitenwegen.

De gladheid in woonwijken bestrijdt de gemeente niet meer. Het strooien van zout is alleen zinvol als het verkeer voldoende intensief is. Daar is in woonstraten geen sprake van. De gemeente zorgt er voor dat de belangrijkste wegen in de gemeente begaanbaar zijn. Doordat de gladheid in woonstraten niet aangepakt wordt, kan er bij winterweer overlast ontstaan. De overlast kun je zelf beperkt houden als je in de omgeving van jouw eigen woning zelf een paadje sneeuw- en ijsvrij maakt.

Wil je meer weten over de bestrijding van de gladheid in de gemeente Raalte? De wegen die in de strooiroute zijn opgenomen, staan op overzichtstekeningen aangegeven. Je kunt het Gladheidbestrijdingsplan 2011 – 2012 en de tekeningen inzien op staging2.raalte.nl en in de informatiehoek van het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.