raalte heeft teveel nieuwbouwgrond

“Heeten en Raalte zitten te ruim in hun woningbouwmogelijkheden,” schrijft wethouder Wagenmans in de samenvatting van Structuurvisie 2025+. In reactie hierop schroeft de gemeente de uitgifte van nieuwbouwkavels terug. In Heeten werd vorig jaar al een aantal kavels uit plan de Veldegge gegooid, in Raalte wordt plan Salland II gefaseerd uitgevoerd. Daarnaast kan ook de uitgifte van kavels op bedrijventerrein De Zegge VII vertraging oplopen. “Mogelijk gaan we dit gefaseerd doen,” reageert wethouder Ben Haarman.

In veel gemeenten in Nederland begint het grondbedrijf te drukken op de begroting. Zo werd onlangs bekend dat de wijk Stadshagen de gemeente Zwolle mogelijk miljoenen kost. Ook Apeldoorn, Leiden en Almelo zitten in de problemen door miljoenenverlies in het grondbedrijf. In Raalte worden geen problemen verwacht. “We hadden al snel in beeld hoe de situatie was. We hebben het redelijk goed in de hand”, meldt Wagenmans. “Het is vooral belangrijk dat we de doorstroming op gang houden. Daarom komen de startersleningen ook weer terug voor bestaande bouw, om zo de woningverkoop op gang te houden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.