openhuizendagen bij salland makelaardij

Salland Makelaardij in Raalte presenteert op zaterdag 25 en woensdag 29 februari twee extra openhuizendagen. Dit met het oog op het gegeven dat de tijdelijke regeling waarbij de overdrachtsbelasting verlaagd is van 6 naar 2 procent op 1 juli 2012 afloopt. Belangstellenden kunnen die twee dagen bij ruim veertig woningen in Raalte en omgeving een kijkje nemen. Het aanbod varieert van tussenwoningen tot appartementen en van twee-onder-een-kappers tot vrijstaande woningen (en boerderijen).

De prijzen lopen uiteen van pak ‘em beet 140.00 euro tot zes ton. “Op 31 maart is er weer een landelijke open huizendag, daar doen we uiteraard ook aan mee, maar met het oog op het verstrijken van de termijn van de verlaagde overdrachtsbelasting is die net te ver weg”, vertellen Chris Schrijver en Mark Holterman van Salland Makelaardij over hun motieven om zelf twee openhuizendagen te organiseren. “Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet de notariële overdracht voor die datum hebben plaatsgevonden. Dat betekent in de praktijk dus ook dat de koopovereenkomst – in verband met aanvullende voorwaarden als voorbehoud van financiering – uiterlijk begin mei moet zijn gesloten.”

Maar dat is niet de enige reden. Chris wijst ook op het verstrijken van de optietermijn voor kavels op Salland II. “Enkele eigenaren van woningen uit onze portefeuille hebben een optie op een kavel staan. Maar die durven niet tot koop over te gaan voordat ze hun eigen woning hebben verkocht.” Om eventuele kopers te prikkelen, geldt er bovendien een speciale actie. Iedereen die binnen een week na de laatste open huizendag een bod uitbrengt op één van de deelnemende woningen krijgt, als het traject uiteindelijk tot aankoop leidt, een wooncheque van 1.000 euro aangeboden.

Het is inmiddels zo’n jaar geleden dat Chris en Mark begonnen met hun eigen makelaarskantoor. De twee geboren en getogen Raaltenaren namen destijds hun intrek in het voormalige IJsselmijpand aan de Schoolstraat in Raalte (tegenover Bar & Brasserie Zwakenberg). Ze zijn meer dan tevreden over hun eerste jaar. “Natuurlijk zijn we in een moeilijke tijd begonnen en is het nog steeds niet gemakkelijk, maar toch is het eerste jaar absoluut boven verwachting verlopen. We beschikken inmiddels over een portefeuille met honderd bestaande woningen en een aantal nieuwbouwprojecten. In ons eerste jaar hebben we bijna vijftig woningen verkocht. En in maart treedt er zelfs een nieuwe binnendienstmedewerker in dienst. We horen vaak van anderen uit ons wereldje dat we als jonge honden gezien worden. We hebben ook het voordeel dat we allebei uit Raalte komen. We beschikken hier beide over een groot netwerk, zowel zakelijk als privé. Ook de gunfactor speelt dus absoluut een rol.”

De open huizendag op zaterdag 25 februari duurt van 10.00 tot 12.00 uur, die van woensdag 29 februari van 18.30 tot 20.00 uur. Salland Makelaardij is te vinden aan de Schoolstraat 16a, tel: 088-2006666. Meer informatie op staging2.sallandmakelaardij.com. Daar kun je ook een lijst van alle deelnemers aan de open huizendagen vinden. Net zoals op staging2.funda.nl en in de advertentie elders in dit blad. Uiteraard mag je ook gewoon een keertje bij het makelaarskantoor naar binnen wandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.