nog geen busverbinding dalfsen lemelerveld

Door Niels van ’t Erve De uitkomst van een enquête onder de Lemelerveldse bevolking was positief en de PvdA maakte zelfs samen met busmaatschappij Syntus al plannen. Toch is het enkel bij een plan gebleven. Er is nog steeds geen busverbinding tussen Lemelerveld en Dalfsen. “Ik ben zeer positief over het plan maar het lijkt me niet realiseerbaar”, zegt raadslid Jan Uitslag van CDA Dalfsen.

Waarom er eigenlijk nog geen busverbinding is tussen Lemelerveld en Dalfsen weet Uitslag niet goed. “Dat is een vraag waar ik niet direct antwoord op heb, omdat wij als gemeente niet over de busverbinding gaan. We kunnen onze wens daar wel in kenbaar maken. Maar verder wordt het door de provincie geregeld. En ik kan begrijpen dat er bij de provincie andere plannen gemaakt worden.”

Eind januari 2010 bleek uit enquête onder de inwoners van Lemelerveld dat er zeker behoefte was aan een busverbinding. “Er is een enquête gedaan en ik heb alle selecties en keuzes kunnen zien. Met andere woorden: ongeveer iedere inwoner uit Lemelerveld kon de enquête invullen. Hieruit bleek dat iets meer dan honderd mensen regelmatig de bus naar Dalfsen zouden pakken. Het onderzoek is vervolgens bij de provincie ingebracht. Het klinkt misschien flauw, maar daar wordt bij de provincie aan gewerkt. Daar heeft de gemeente niet zoveel mee van doen. Wij als gemeente hebben ons plan voor een busverbinding laten zien. Uit het onderzoek bleek wel dat niet alleen studenten positief waren over de busverbinding. Ook oudere mensen zouden daar behoefte aan hebben. Maar daar hebben we wel een andere voorziening voor. Een regiotaxi die van plek naar plek rijdt. Die haalt je thuis op en die brengt je naar de plek waar je heen moet zijn. En dat is voor de oudere mensen een betere voorziening. Het wachten is nu op de provincie en op busmaatschappij Syntus.”

Volgens Uitslag is de opheffing van een andere busverbinding een oplossing. “Maar daar ga ik niet over en om nou te zeggen dat er niemand in de bus zit is een beetje voorbarig. Dat verwacht ik ook bij de buslijn van Lemelerveld naar Dalfsen. Maar als er een bus via Lemelerveld naar Dalfsen komt, daar ben ik geen tegenstander van. Integendeel.”

Lemelerveld-Dalfsen-Ankum-Nieuwleusen

José Eilert van de PvdA liet al weten bezig te zijn met plannen voor een buurtbus tussen Lemelerveld, Dalfsen, Ankum en Nieuwleusen. Maar dat plan moet volgens Uitslag onderzocht worden. “Dat gaat van een heel andere behoefte uit. De eventuele bus moet ook bestuurd worden. Dat gaat ook weer werk met zich meebrengen. Je moet zeker het opperste wagen. Ik ben ook niet tegen. Maar ik ben benieuwd wie er van deze bus gebruik gaan maken. In deze tijden van crisis moeten we als gemeente goed kijken waar we met ons geld heen gaan. Dan kunnen we bijvoorbeeld ook wel wat geld in het Lemelerveldse Kroonplein steken, ik noem maar wat. We moeten keuzes maken als gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.