nieuwe huisstijl kijken naar kunst

Al vijf jaar lang houdt de Bibliotheek samen met de personeelsvereniging van Dimence de cursus Kijken naar Kunst. Kunstenaar Gerard te Wierik heeft de huisstijl van ‘Kijken naar Kunst’ flink onder handen genomen en er een fris en kleurrijk geheel van gemaakt. De posters en flyers die je de komende tijd zult ontdekken vallen nu veel meer op. “Deze huisstijl past beter bij ons aanbod. We hopen dat meer mensen nieuwsgierig worden en mee gaan doen met deze korte cursus”, aldus Gerda Westinga van de Bibliotheek Raalte.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Het doel van de cursus is om geïnspireerd te worden om bijvoorbeeld zelf op pad te gaan naar musea. Ook leren cursisten dwarsverbanden te leggen tussen stromingen en periodes in de (kunst)geschiedenis. Daarnaast is het een avondje uit in een goede sfeer en gezelligheid.

De onderwerpen van de komende vier avonden zijn zeer divers: kleuren en hun betekenis in de kunst, humor in de kunst, de expressionistische groep De Ploeg en een inleiding in de beeldhouwkunst. Dit voorjaar wordt de cursus gegeven door twee docenten Malou te Wierik en Peter Paul Hattinga Verschure op woensdagavond op 8, 15, 22 februari en 7 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Nieuw is de mogelijkheid om per avond te betalen en niet alleen voor de gehele cursus van vier avonden.

De cursus kost voor vier avonden 47,50 euro, inclusief koffie/thee. Om je op te geven kun je mailen naar g.westinga@bibliotheekraalte.nl of bellen naar 0572-363639. Ook kun je je aangeven aan de infobalie van de Bibliotheek Raalte. Betalen voor de hele serie kan op de eerste avond van de cursus. Je krijgt dan direct jouw toegangsbewijzen. Mocht je een keer niet kunnen, is het mogelijk je toegangsbewijs voor de betreffende avond aan iemand anders geven. Een kaartje voor één avond kost 15 euro. Deze kun je uiteraard per avond voldoen.

Zoals in het voorgaande seizoen vindt de cursus weer plaats in de theaterzaal van de Bibliotheek Raalte aan de Passage 1. Je kunt terecht vanaf 19.00 uur en alvast een kopje koffie of thee krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.