Home / archiefcentraal / nieuwe cursussen swaenewoerd voor senioren

nieuwe cursussen swaenewoerd voor senioren

Het Dienstencentrum van Swaenewoerd start volgende maand met twee cursussen voor senioren. Op woensdag 7 maart begint een cursus fotobewerken, terwijl twee dagen later de cursus stamboomonderzoek aanvangt. Voor beide zijn nog plaatsen beschikbaar.

De fotobewerkingscursus wordt gehouden op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. U leert hier bijvoorbeeld foto’s lichter of donkerder te maken, bij te snijden, afdrukklaar te maken of per mail te versturen. Ook komt het maken van fotokaarten of een fotoboek aan bod.

De cursus stamboomonderzoek start op vrijdagmorgen 9 maart. Via deze cursus kunt u een kijkje nemen in het verleden van uw voorouders. Allerlei archieven zullen een bron van verrassende informatie over uw familie blijken. Op deze cursus leert u bijvoorbeeld werken met het programma Aldfaer en ook een bezoek aan het provinciale archief staat op het programma.

Elke cursus bestaat uit acht dagdelen en wordt begeleid door twee vrijwilligers. Er wordt gewerkt op zes computers, waardoor ruimte is voor evenzoveel deelnemers. De inschrijvingen worden op datum van inleveren verwerkt, dus vol is vol. In september starten weer de beginners- en vervolgcursussen. U kunt zich hiervoor ook alvast aanmelden.

Om te kunnen deelnemen aan een van deze cursussen wordt wel verwacht dat u thuis beschikt over een PC of Laptop waar u goed mee overweg kunt. Ook is een eigen e-mail adres van belang. Een folder met meer informatie en het inschrijfformulier kunt u afhalen bij de balie van Swaenewoerd, Zwanenwoerd 1 in Raalte. Ook kunt u bellen naar 0572 – 345678.

Lees ook

Taart van de VVD voor Motion Milon

RAALTE – Marielle Nahuis van Motion Milon in Raalte werd afgelopen vrijdag, op de Dag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.