midnight menace wint de wraak in schoenmaker

De Wraak van Salland is een bandbattle langs tien cafés in Salland. Beaphar, Salland Centraal en Pedro Picio Pop tekenen voor de organisatie. In zes voorrondes worden de halve finalisten bepaald. Daaruit komen de finaleplaatsen voort. Winnaars krijgen podiumplaasen op Stöppelhaene, Pedro Pico Pop en het Burgerweeshuis aangeboden. Op dewraakvansalland.nl kun je het allemaal bij houden. Daar kun je ook stemmen op de deelnemers, want je treft er filmpjes van alle optredens.

De aftrap was aan ‘Break it Down’, een band uit Vroomshoop en omgeving. Misschien niet volledig Sallands maar met voldoende aanhang in de omgeving. De band bestaat vier jaar, en dat hoorde je zeker terug. Een strakke live act met veel potentie, het publiek genoot met volle teugen.

Kort hierna speelde Midnight Menace. De bassist Willem-Jan speelde zijn eerste show met deze band maar was zeker geen vreemde eend in de bijt. Een goed samenspel en een ontzettend strakke set. Deze band uit Zwolle stond al eerder op het Pedro Pico Pop festival, en de eigenaar van Café Schoenmaker sprak de organisatie van Lil’Hill (ook aanwezig) aan dat indien deze band niet op de komende editie van het festival staat er een steekje bij ze los zit. Wordt vervolgd.

Premium begon rond elf uur. De band speelt voornamelijk rock-covers met afwisselend mannelijke- en vrouwelijke vocalen. De band komt uit Heino, dus was Luttenberg goed te bereizen, bleken de vele fans gedacht te hebben. Vooraan stonden de echte fans flink mee te deinen op klassiekers uit de jaren tachtig en negentig.

Carved in Gold uit Deventer had de eer om deze geslaagde avond af te sluiten. Symphonische rock-metal zoals ze het zelf omschreven en een zangeres met een dijk van een stem. Een zangeres die overigens werkt bij Café de Heks in Deventer en driftig gegevens aan het uitwisselen was met de organisatie. ‘’Zo’n geweldig concept zoeken wij in Deventer ook: Begin alsjeblieft snel met de organisatie van de Wraak van Deventer, wij werken graag mee!’’ We (Maurice Endeman van Pedro Pico en Salland Centraal) kunnen de zangeres verklappen dat de eerste gesprekken al gevoerd zijn. Net als in Vechtdal trouwens.

Zoals iedere avond was ook deze gratis toegankelijk dankzij medewerking vanuit Beaphar, Fraizle, Salland Centraal en Pedro Pico Pop. Wel werden bezoekers uitgenodigd om een kleine bijdrage te doen richting de aanwezige bands en stemmen uit te brengen naar hun favoriet. Het was even spannend, maar uiteindelijk ging Midnight Menace er terecht met de eerste prijs vandoor. Een geldbedrag van honderd-en-vijftien euro en een overweldigend applaus. ‘’Dankjewel Luttenberg voor jullie enthousiasme en tot in de halve finales!’’ aldus Heleen Tichelaar, oorspronkelijk uit Laag-Zuthem.

Wie de tweede halve finalist van de avond wordt? Op dewraakvansalland.nl kun je vanaf donderdag stemmen op de ander drie bands. Tot die tijd staat de poll open van de Wraak in Reimink.

De Wraak van Salland wacht even af tot het carnaval-geweld is overgewaaid maar komt op zaterdag 3 maart terug in Dorpshuis de Herxer Marke in Herxen. Dut Ow Deugt, 10 to Go, Wat? en That’s what She Said staan dan op het podium.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.