Home / archiefcentraal / korenmolen in rouwstand na overlijden

korenmolen in rouwstand na overlijden

Aankomend molenaar Casper van Beek heeft de Korenmolen Houdt Braef Stant in Welsum in de rouw moeten zetten. In de ochtend van woensdag 22 februari is Gerard Duitemeyer op 94-jarige leeftijd overleden. Gerard is gehuwd met Willeke Duitemeyer-Scheele, eigenaresse van de molen.

Het afgelopen half jaar ging de gezondheid van Gerard langzaam achteruit. Uiteindelijk moest hij in verband met zijn gezondheid opgenomen worden in het verpleeghuis De Wendhorst in Heerde. Daar werd hij vaak meerdere malen per dag bezocht door zijn vrouw Willeke en zijn kinderen. Ook anderen wisten de weg naar Gerard te vinden.

Vlak voor kerst hing de vlag uit op de molen. Gerard was in goede conditie en kon zijn molen, zijn thuis, weer bezoeken. Deze dag was om te zien of hij ook tijdens de kerstdagen thuis zou kunnen zijn. Het lukte en positieve vooruitzichten van een gezellige kerst lagen in het verschiet. Helaas ging het na de kerstdagen lichamelijk steeds wat minder en uiteindelijk heeft Gerard zijn strijd moeten opgeven.

De Korenmolen Houdt Braef Stant blijft tot op de dag van de begrafenis in de rouw.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.