isala klinieken niet naar raalte dz wil blijven

De Isala Klinieken openen geen polikliniek in Raalte, dat heeft de directie van het Zwolse ziekenhuis aan de gemeente Raalte laten weten. In 2008 riep de Raalter gemeenteraad het college van B&W op om uit te zoeken of er een mogelijkheid was om een dependance van Isala naar Raalte te halen.

In 2009 koos Isala er echter voor om in Heerde met een pilot te starten. Op basis van ervaringen die tijdens de pilot werden opgedaan, zou later gekeken worden of Isala alsnog naar Raalte kram. Nu, in 2012, blijkt dat er de komende jaren geen vestiging van Isala in Raalte komt. Isala is van mening dat met het oog op de nieuwbouw in Zwolle, het financieel en organisatorisch niet verantwoord is om een vestiging in Raalte te openen.

Het Deventer Ziekenhuis, dat al een poli in Raalte heeft, is daarentegen op zoek naar een nieuw onderkomen in Raalte. Toen in november bekend werd dat het Gezondheidscentrum in Raalte niet gerealiseerd werd, werd voor Deventer Ziekenhuis duidelijk dat ze op zoek moest naar een nieuw onderkomen. De gemeente kijkt samen naar DZ naar een nieuwe locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.