informatie over plannen angeli custodes

De gemeente Raalte houdt samen met Zorggroep Raalte en de Veste een inloopbijeenkomst op bij Angeli Custodes in Raalte. Op woensdag 8 februari wordt er tussen 16.30 en 18.30 uur informatie gegeven over de ontwikkelingen van Angeli Custodus.

Eind vorig jaar is de locatie Angeli Custodes aangekocht door woningstichting de Veste uit Ommen. Deze stap biedt Zorggroep Raalte als gebruiker de mogelijkheid om met de Veste en de gemeente Raalte te werken aan een toekomstbestendige invulling van deze locatie. Daar werd al jaren over gesproken en werden diverse studies verricht.

Eind 2008 werd het toen voorliggende plan door de gemeente afgeschoten vanwege het grootschalige karakter en omdat het niet in de omgeving zou passen. Door Zorggroep Raalte is voor deze locatie vervolgens een nieuwe visie ontwikkeld om hier ook in de toekomst op een moderne wijze zorg en diensten te kunnen leveren aan de senioren van Salland.

Met de gemeente Raalte en de Veste is een route uitgezet om het herontwikkelingstraject nu echt nieuw leven in te blazen. Zo zijn diverse besprekingen gevoerd om de wensen en verlangens van Zorggroep Raalte te laten aansluiten bij de geformuleerde stedenbouwkundige uitgangspunten van de gemeente. Enkele elementen daaruit zijn het zoveel mogelijk handhaven van het huidige hoofdgebouw, de boerderij en de kloostertuin.

Binnen het nieuwe kader kan het huidige pand ingrijpend worden gerenoveerd, terwijl er daarnaast ruimte komt voor een beperkt aantal nieuwe appartementen. Deze nieuwbouw is de eerste stap waarover de drie partijen omwonenden informeren, alvorens de formele procedures te starten.

Op de inloopavond zijn impressies te zien van de voorgenomen bouwplannen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van gedachten te wisselen met de architect en vertegenwoordigers van de gemeente Raalte, de Veste en Zorggroep Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.