goud voor wijhese gewichtheffer op nk

Op het Nederlandse kampioenschappen gewichtheffen bij de mannen tot 62kg werd Derenik Kazarjan van team Leef! uit Wijhe kampioen van Nederland met 71 kg trekken en 92 kg stoten (totaal 163 kg). De rest van het team kwam dit weekend niet in actie, omdat de ondervloer van de sporthal het begaf.

De vloer van de opwarmruimte van sporthal Marsdijk bleek niet bestand tegen de zware gewichten. Het was de eerste keer dat het NK gewichtheffen in het noorden werd gehouden. De Leef! atleten vinden het erg jammer dat de wedstrijd afgelast werd. “Wij hadden ons goed voorbereid en het is een grote domper dat wij niet hebben kunnen laten zien wat we kunnen”, aldus één van de atleten.

De beheerder van de sporthal, John Dittrich, zag zich genoodzaakt aan de bel te trekken. Volgens Dittrich kan de vloer gewichten van 160 tot 180 kilo niet aan. Organisator Remco Eenink noemt de afgelasting een drama. Hij is, samen met een heleboel vrijwilligers, zes weken intensief bezig geweest met de voorbereiding van het NK. De wedstrijd was tevens een kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het NK op korte termijn op Papendal gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.