godfather muziek in het hoftheater

Nino Rota schreef de filmmuziek bij ‘The Godfather’ en een groot aantal Fellini-films. Het Nederlands Symfonieorkest toont in februari en april de klassieke kant van deze veelzijdige componist. Op zondag 22 april speelt het orkest vanaf 14.30 uur Rota’s ‘Divertimento concertante voor contrabas en orkest’ in Hofheater in Raalte.

Dat Rota in eerste instantie klassiek componist (opera’s, symfonieën, soloconcerten), dirigent en conservatoriumdirecteur was, weet bijna niemand. In zijn ‘Divertimento concertante’ voor contrabas en orkest toont hij zowel zijn compositorische vakmanschap als zijn ideeënrijkdom.

Solist is Erik Olsman. Hij is sinds augustus 2010 aanvoerder contrabas bij het Nederlands Symfonieorkest; tot die tijd was hij werkzaam bij het Radio Filharmonisch Orkest. Tevens is hij verbonden aan het Nederlands Blazers Ensemble en regelmatig gastspeler bij het Combattimento Consort.

Dirigent Jacob Slagter maakte als hoornist jarenlang deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest maar richt zich (net als zijn generatiegenoot en oud-collega Jaap van Zweden) inmiddels helemaal op het dirigeren. Met Dvoráks Blazersserenade en Mozarts Posthoornserenade staan er twee evergreens uit het repertoire op het programma.

Voor meer informatie kun je op staging2.nederlandssymfonieorkest.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.