go ahead neemt afscheid van acht spelers

Go Ahead Eagles neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van een achttal spelers. De aflopende contracten van Freek Heerkens, Michael Jansen, Michal Janota, Glenn Kobussen, Joep van den Ouweland, Patrick Gerritsen, Niklas Tarvajärvi en Frank van der Zwan worden niet verlengd. Dat is deze spelers woensdag medegedeeld. Met Dave Bus, die eveneens een aflopende verbintenis heeft, is afgesproken dat de club in een later stadium met hem om tafel gaat.

Marc Overmars, verantwoordelijk voor technisch zaken binnen Go Ahead Eagles, zegt dat bij het nemen van deze beslissing niet over één nacht ijs is gegaan. “In de afgelopen maanden hebben we grondig geanalyseerd. Het is duidelijk dat we niet tevreden zijn over het voetbal en de teleurstellende resultaten. Een aantal spelers heeft zich onvoldoende doorontwikkeld.”

Overmars zegt dat de spelers de onheilstijding op een professionele manier hebben opgenomen. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij zich in de resterende periode optimaal zullen inzetten om de play-offs te halen. Zij zullen dat doen voor de club, maar zij zullen zichzelf ook in de kijker willen spelen bij andere profclubs.”

Go Ahead Eagles wil wel door met Ruud Wellenberg, die een aflopend contract heeft. De club heeft echter een optie voor nog een seizoen, maar wil Wellenberg graag langer binden. Over de in de winterstop aangetrokken Spanjaard Oscar Lopez Hernandez zal in een later stadium een beslissing worden genomen. Ook over de amateurspelers in de selectie zal pas op een later moment worden beslist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.