gewoon carolien oogjes toe

Er zijn veel mensen met slaapproblemen. Het is dan nodig om te achterhalen wat maakt dat je slechter slaapt. Kun je moeilijk inslapen, doorslapen, ben je vroeg wakker en slaap je dan niet meer, heb je problemen met snurken, stokt je adem, ‘restless legs’ (onrustige benen), heb je vaak nachtmerries of nog anders?

Een jongen van 12 kwam vaak uit bed, hij houdt van het leven en wil niks missen. In bed beleef je niks, is zijn overtuiging. Hij kwam vaak uit bed om toch even te zien en te ervaren wat er beneden gaande was. Hij maakte onbewust steeds de keuze voor activiteit. De balans raakte (al een beetje) verstoord. Rust is nodig voor herstel van je zenuwstelsel en lichaam. Bij volwassenen spelen vaak zaken als beursinformatie, games of social media. Verandering in planning van activiteiten en rust kan daarbij al zeer goed helpen.

Sommige mensen zakken vooral als ze tot rust willen komen en willen gaan slapen in ziekte, vermoeidheid, hoofdpijn, emoties en/of piekeren. Soms is dit een manier van leven/ gedragen geworden na bijvoorbeeld een traumatische ervaring. Door deze gedachten en gevoelens komen er stofjes in je hersenen vrij die niet zo prettig zijn. Handvatten om deze zaken los te laten zijn nodig.

Het is ‘gewoon’ jammer als je niet goed kunt slapen, zeker als je het redelijk gemakkelijk kunt ombuigen. Met goede ademhalings-, ontspannings- en spieroefeningen kom je misschien al snel van je slaapproblemen af.

Voor vannacht en de dagen erop wens ik jullie allemaal lekker slapen en morgen gezond weer op!

Wil je extra begeleiding of heb je vragen reageer gerust via info@carolienjonkman.nl en/of staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.