elburgsche poorte eenmalig jubileumrit

Automobielclub ‘de Ellerijders’ uit Elburg houdt op zondag 1 april De Elburgsche Poorte. Dit is een eenvoudige, dagvullende ‘kaartleesrit’ voor klassieke auto’s die vóór 1 januari 1979 op kenteken moeten zijn gezet. Aangezien de vereniging dit jaar haar 40-jarig bestaan viert, heeft het bestuur besloten deze uitvoering eenmalig open te stellen voor niet-klassieke auto’s. Hierdoor krijgt deze rit meer het karakter van een Jubileumrit. De rit gaat onder andere langs Raalte en Deventer.

Aan de hand van gekleurd kaartmateriaal worden de deelnemers ongeveer zes uur lang over de

rustieke wegen van het Nationaal Landschap IJsseldelta, het Zwarte Watergebied en het IJsseldal geleid. De lengte van de rit is ongeveer 180 kilometer. Inschrijven voor 1 maart kost 110 euro per equipe (bestuurder en navigator), daarna kost het 125 euro per equipe. Voor dit geld krijg je ook een lunch en een dinerbuffet.

Er kan in twee klassen worden deelgenomen. De Sportklasse is voor deelnemers met ervaring, de Toerklasse is voor equipes met weinig of geen ervaring en gelegenheidrijders. Voor meer informatie en inschrijving kun je op staging2.ellerijders.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.