eerste lammetjes lemelerberg gezond

Op dit moment gaat er een heuse geboortegolf door de schaapskooi op de Lemelerberg. Landschap Overijssel kan met trots melden dat er inmiddels ruim honderd gezonde lammetjes zijn geboren. Voor schaapherder Teun Heuver is deze drukke lammerenperiode wel heel bijzonder nu hij na dertig jaar met pensioen gaat. Tijdens de feestelijke lammerendag op zaterdag 7 april sluit Teun dus niet alleen de lammerenperiode, maar ook zijn werkzame leven als schaapherder af.

Landschap Overijssel heeft met spanning uitgekeken naar deze lammerenperiode. In november 2011 stak het Schmallenbergvirus de kop op. Dit virus veroorzaakt verschillende misvormingen bij lammeren, waardoor ze dood geboren worden of niet levensvatbaar zijn. Gelukkig blijft de schaapskudde op de Lemelerberg vooralsnog gevrijwaard van dit gevreesde virus. Van de tweehonderd ooien zijn de meeste dieren bevallen en dartelen de lammetjes gezond en wel rond in de schaapskooi.

Schaapherder Teun Heuver gaat na dertig jaar met pensioen. Al die jaren trok Teun er bijna dagelijks op uit met ‘zijn’ kudde Veluwse heideschapen. Deze levende maaimachine begraast de heide om vergrassing tegen te gaan en verjonging van de heide te stimuleren. Tijdens zijn zwerftochten over de Lemelerberg heeft Teun veel mensen ontmoet met als hoogtepunt een ontmoeting met de Koningin. Tijdens de lammerendag op zaterdag 7 april 2012 neemt Teun afscheid van het publiek. Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om niet alleen te komen genieten van de lammetjes, streekmarkt, oude ambachten en kinderactiviteiten, maar ook om Teun Heuver nog even de hand te schudden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.