een intelligent raadslid pikt dit niet

Antwoord van wethouder Ben Haarman: “We willen dat je gebouwen landschappelijk moet inpassen. Maar dat hoeft niet per definitie in het groen. Het begint al met de architectuur van het gebouw, om al bij voorbaat te zorgen dat het in het landschap opgaat. Je kunt nooit een lelijk gebouw alleen maar met groen wegwerken. Vervolgens kun je op een bepaalde manier omgaan met beplanting.”

Hans de Kort heeft het met fototoestel op zak eens gecontroleerd en stuurde ons de resultaten. Hij noemt het antwoord van Ben Haarman ‘gezwets’, zelfs ‘bullshit’. Want in het ontwikkelingsplan voor de dierenfabrieken op het platteland staat dat het zicht op de megastallen met “houtsingels als afscherming richting open gebied” moet worden neergezet.

De Kort heeft nog hoop. Hij gaat uit van het intelectuele vermogen van raadsleden in Raalte, dat ze inzien dat het antwoord van de wethouder “een grove belediging van de intelligentie van de gemeenteraad is en dus ook van de inwoners van Raalte”.

De Kort geeft overigens met zijn foto’s niet aan wat er fout ging bij de aanplant. Uit zijn onderzoek blijkt dat de eigenaren precies deden wat ze moesten volgens vergunningen. Kortom: de vergunningen deiugen niet, volgens hem.

De foto’s zijn gemaakt aan de Crismansweg, Pleegsterdijk, Neppelenbroekerdijk, Oosterenkweg en Weseperweg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.