duurzaamheidsbudget wel of niet bij burger

Door problemen met de site is de poll afgelopen week niet ververst. Dat houdt dus in dat we geen uitspraak kunnen doen over de uitslag van de vorige week geponeerde stelling.

De stelling van deze week handelt over het klimaatbeleid van de gemeente Raalte. Dat laat veel te wensen over, stelt een zestal belangenverenigingen uit verschillende kernen van de gemeente Raalte. Zij hebben een brief met daarin hun bezwaren naar de gemeenteraad gestuurd. Zo zouden de resultaten die geboekt zijn te gering zijn, kan gesteld worden dat de klimaatbeleid geen prioriteit heeft binnen het college en dat het aspect duurzaamheid ook wel wat meer aandacht kan gebruiken.

De brief is ondertekend door Duurzaam Broekland, Duurzaam Heeten, Duurzaam Heino, PB Luttenberg, PB Lierderholthuis en PB Mariënheem. Plaatselijk Belang Laag Zuthem heeft laten weten het eens te zijn met de inhoud van deze brief.

De belangenorganisaties stellen dat de gemeentelijke acties binnen het gevoerde klimaatbeleid alleen maar tot resultaat hebben op het energieverbruik van de gemeente zelf. Er wordt gewezen op de zonnepanelen op de gemeentewerf, de aanschaf van de elektrische scooters en de bouw van één duurzame voorbeeldwoning. “Een druppel op de gloeiende plaat”, stellen de organisaties.

De plannen van de gemeente bevatten geen inbreng van burger of verenigingsleven, zo stellen de schrijvers. Zij willen dat het geld dat ingezet voor effectievere zaken. Zo kunnen bijvoorbeeld financiële middelen naar stichtingen voor duurzame dorpen gesluisd worden. Dat lijkt de schrijvers van de brief veel effectiever om efficiënter, zeker om een stukje bewustzijn bij de burger te brengen.

De brievenschrijvers roepen de raad op om het college met een minder vrijblijvend voorstel te laten komen.

Wat vind jij? De stelling van deze week luidt: ‘Leg duurzaamheidsbudget bij de burger neer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.