dorpshuus heino komt in rabobank

Heino krijgt zo goed als zeker een Dorpshuus in het huidige pand van de Rabobank. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. Het plan moet nog door de gemeenteraad, maar zowel het college als Ed van der Schaaf, voorzitter van de Stichting Dorpshuus Heino heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

De stichting wil nog voor juli beginnen met het verbouwen van het pand en hoopt eind dit jaar haar deuren te kunnen openen. “Ik koester dit moment”, zegt Van der Schaaf blij. “Het is een belangrijke slag en nu is het tijd de volgende stap te zetten.”

Van der Schaaf benadrukt dat het Dorpshuus geen concurrent wordt van het Kerkhuus en de omliggende horeca. “Wij willen een aanvulling zijn op accommodatie- en activiteitengebied. We zoeken de samenwerking. Het Dorpshuus wordt een echte ontmoetingsplek waarin ook andere organisaties plaatsnemen. Daarnaast gaan wij culturele activiteiten organiseren, specifiek voor amateurs zoals bijvoorbeeld koren. Ook gaan we dingen voor de jeugd organiseren en bieden we plaats aan cursussen, workshops en exposities.”

Het Dorpshuus gaat onderdak bieden aan twintig instanties. Daarnaast zal er ook een podium komen met een zaal die plaats biedt aan honderd tot honderdtwintig mensen.

Het idee van een Dorpshuus ontstond al in 2005 en lange tijd werd er gekoerst op een plek in het voormalige gemeentehuis. Dat plan ketste eind 2010 af. Het beschikbaar gestelde geld (500.000 euro) bleef op de plank liggen. De stichting is vervolgens rond gaan kijken en kwam tot een lijst van tien locaties, waaronder de locatie Rabobank. “Ons uitgangspunt is dat een Dorpshuus in het centrum hoort, dus wij zijn hier zeer blij mee”, zegt Van der Schaaf. Medio april wordt er een informatieavond gehouden om iedereen te informeren over de plannen.

Rabobank

De Rabobank zit op dit moment nog in het pand, maar vertrekt op korte termijn. De geldautomaten zullen gewoon blijven en de bank gaat ook gebruik maken van de spreekkamers. In het informatiecentrum dat in het Dorpshuus zal komen kan er een afspraak gemaakt worden met de bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.