digitale winkelgids van salland

In de digitale stads- en winkelgids is alle informatie over lokale winkels, verenigingen en stichtingen en openbare voorzieningen gebundeld. In de loop van de week komt er ook een lichtere ‘mobiele versie’ voor de smartphone online. Ontwerper Wil Bijker: “We wilden een platform ontwikkelen voor twee doelgroepen: de consument én de winkelier. De consument kan direct alle benodigde informatie vinden over een plaats. Waar zit een bepaalde winkel, waar gaan we vanavond eten of waar zit de dichtstbijzijnde tandarts? Dankzij de versie voor de smartphone kunnen ook dagjesmensen informatie over de plaats ter plekke vinden”.

Ook de weekaanbiedingen hebben een vaste plaats op de website. De winkelier krijgt via de site de kans het internet bij het ondernemen te betrekken. Bestaande websites worden doorgelinkt. Dankzij de webshop software van Escapement, kunnen winkeliers die nog geen website hebben er een opstarten. Escapement geeft hiervoor ook trainingen.

Voor de technische kant van de stads- en winkelgids gebruikt Escapement software die zonder kosten te gebruiken is. Techniek-ontwikkelaar Raymond Snijders van Escapement: “Ik heb voor dit platform alles uit de kast getrokken. In één oogopslag ziet de gebruiker, ook op de smartphone, waar een winkel zich bevindt. Ook kan gezocht worden op groepen, bijvoorbeeld bakkers of slagers. Parkeerplekken, bushaltes, alles is vindbaar. Met onze webshop software kunnen winkeliers snel aan de slag voor lage kosten. Wij helpen, indien gewenst, mee met het onderhoud van de website. Heeft een winkelier al software, dan kunnen we dat koppelen. Aanvullend kunnen we ondersteunen bij social media-beleid zoals het inzetten van Twitter, Facebook of het gebruik van QR-codes.”

Zie ook staging2.vindallesin.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.