de kort maakt promotie voor kapbeleid

Bij zijn kaart (zie de zaag in het logo van gemeente Raalte) heeft hij een ingezonden brief gevoegd. De brief draagt de titel ‘Schijnheiligheid’.

Ruim een week geleden zagen we in de media een foto van wethouder Haarman, staande bij een boompje dat hij zojuist had geplant (eigenlijk stond hij er alleen maar naast) op een woonerf. Een merkwaardige foto, die bij mij vele vragen opriep.

Haarman is immers de man van de bomenkap. Hij is de wethouder die er persoonlijk en met succes voor zorgde dat het Boetelerveld niet op de lijst van Natura 2000-gebieden staat. In het kleine Boetelerveld zullen nu zelfs ca. 22 hectaren bos worden geveld. Het mag allemaal.

Haarman is ook een wethouder die geen rode cent wenst te ‘verspillen’ aan de landelijke boomplantdag. De Gemeente Raalte neemt daaraan dan ook niet deel!

Haarman is tevens een wethouder die er persoonlijk voor zorgde dat er van landschappelijke inpassing van megastallen in de LOG-gebieden niets, dan wel nauwelijks iets, terecht komt.

Maar vooral ook is Haarman de wethouder die de Algemene Plaatselijke Verordening zodanig wijzigde dat in Raalte nu veruit de meeste bomen vogelvrij zijn. Gelukkig komen sommige inwoners er inmiddels achter hoe desastreus dit beleid is. De kap bij de Stoevinge is een bedroefd makend voorbeeld van wat ons in de gemeente Raalte allemaal wachten staat.

Een ander duidelijk voorbeeld betreft de kapaanvraag van de NS voor het vellen van 18 bomen – waaronder vele eiken, op het gebied van de Connexxiongarage bij het Raalter station. De NS kreeg vergunning voor het vellen van 3 bomen, vergezeld van de lapidaire mededeling dat de overige 15 bomen vergunningvrij (ik noem het vogelvrij) zijn.

Vele Raaltenaren zullen het verwoestende beleid van deze wethouder nu nog niet zien, of willen zien, maar dat komt nog wel. Staatssecretaris Bleker wordt door vele natuurorganisaties een natuurbarbaar genoemd. Voor mij is wethouder Haarman de Raalter Henk Bleker.

Met het planten van een luttel boompje en de daarbij geroerde propagandagetrommel, is hij de ironie, maar ook de schaamte, ruimschoots voorbij. Bijgevoegd heb ik een voor het Raalter kapbeleid toepasselijke promotiekaart. Misschien is daar op deze site nog ruimte voor. Let daarbij op de motorkettingzaag in het wapen!

[i]Hans de Kort

Raalte[/i]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.