Home / archiefcentraal / de bevers verstevigt koppositie

de bevers verstevigt koppositie

De volleybalsters van de Bevers hebben zaterdag in het duel met Olympia D1 hun koppositie versterkt. De uitwedstrijd tegen naaste belager Olympia D1 uit Groningen leverde een 4-0 zege op.

Ondanks de schijnbaar eenvoudige overwinning, startten de Bevers matig. De passing en de service waren onder de maat en de dames maakten teveel individuele fouten. Na een time-out bij 9-3 kwam het team op gang. Dat leverde een spannend gevecht op, waarbij de Bevers uiteindelijk de set naar zich toe trokken: 23-25.

In de tweede set liep het als een speer bij de Bevers. Olympia liep de gehele set achter de feiten aan en invalster Moniek Reimert speelde een uitstekende pot door enkele ballen aan de buitenkant keihard in te slaan. Deze set leverde een overwinning met 17-25 op. De derde set stoomde de Bevers door naar 9-17, waarna de concentratie bij de Bevers even weg was. Olympia maakte daarvan gebruik door met uitstekende midaanvallen terug te komen in de wedstrijd. Na een time-out sleepte de ervaren Marloes Huijsmans het team echter toch naar de derde setwinst: 22-25.

Na die derde set was bij de dames van Olympia de fut eruit en konden de Bevers verdiend de 0-4 binnen halen. Het matchpoint bij 17-24 werd benut met een prachtige doortikbal van spelverdeelster Tamara Jansen Holleboom. De tiende 4-0 winst op rij was een belangrijke, omdat de Bevers het verschil met nummer twee Olypmia vergrootten naar 17 punten. “Als trainers maak je dit niet zo vaak mee,” aldus coach Jan van Uitert. “We zijn hier erg trots op. Natuurlijk is het wel een resultaat dat de dames hebben neergezet en dit is een compliment waard aan het team.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.