dassen ontvreemden 500 bloembollen

Dassen hebben in de decembermaand ongeveer 500 bloembollen van een weiland ‘gestolen’. Gedupeerde is Kwekerij Pot uit Mariënheem. Van hun weiland tussen de N35, de Hooilandweg en de Wissinkweg verdwenen eind 2011 op onverklaarbare wijze bloembollen. Elke dag verdwenen er wel een paar.

Jachtopziener Jan Heetkamp werd ingeschakeld als ‘rechercheur’. Hij onderzocht de sporen, bekeek de omgeving en trok een conclusie: “Er zit in de buurt een dassenburcht.” En jawel, even verderop trof hij de burcht. Sinds enkele weken is een aantal gaten van de burcht dicht. Het vermoeden bestaat dat er een nest met jongen zit.

Peter Pot van de kwekerij zegt zelf verheugd te zijn over de aanwezigheid van de das. “Ik vind dat toch redelijk uniek, een dassenburcht in de buurt. We zijn zelf ook natuurliefhebbers.” Met een lach op zijn gezicht zegt hij geen aangifte van diefstal van de bloembollen te gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.