Home / archiefcentraal / dansgroep ralda bereidt zich voor op jublieum

dansgroep ralda bereidt zich voor op jublieum

Dansgroep Ralda uit Raalte bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit jubileum te vieren hebben ze een heleboel activiteiten op het programma staan, verspreid over heel 2012. Het hoogtepunt hiervan is het jubileumweekend op 28 en 29 april. Tijdens dit weekend zijn er op de zaterdag dans- en zangworkshops en op zondag staan er twee voorstellingen op het programma. Zo is er een workshop Verwegistan van Jan Knoppers, een workshop Bulgaars van Esther Willems en een kinderdansworkshop door Maartje Lighthart.

De zustervereniging ‘Debka’ in Zwolle bestaat dit jaar 45 jaar en viert ook haar lustrum. Omdat Zwolle en Raalte naast de deur liggen organiseren Ralda en Debka veel van de jubileumactiviteiten gezamenlijk. De ene keer in Raalte en de andere keer in Zwolle.

De Sallandse Folkloregroep uit Raalte bestaat dit jaar ook 40 jaar. Zij verlenen hun medewerking aan de matineevoorstelling tijdens het jubileumweekend. Holland Express doet mee aan de Gala-voorstelling tijdens het jubileumweekend. Waar de Sallandse Folkloregroep met haar authentieke dansen de basis van de Nederlandse (Sallandse) folklore laat zien, toont Holland Express een modernere interpretatie van deze zelfde basis. Tijdens de voorstellingen doen oud-leden ook mee, zowel oud-dansers als oud-muzikanten.

Afgelopen weekend zijn de eerste oefendagen voor de oud-leden geweest. Het was even hard werken, maar dan heb je ook wat. Het waren twee dagen van gezellig bijkletsen met oude dansvriendinnen en oude dansherinneringen ophalen, maar vooral veel dansen.

Naast het jubileumweekend staan er ook nog andere activiteiten in de planning. Zo is er zondag 26 februari een workshop Russisch/Oekraïense dans van Hennie Konings in De Klanken in Raalte. De workshop duurt deze dag van 14.00 tot 17.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via jubileum@ralda.nl. Deelname kost 12,50 euro (leden Ralda/Debka betalen 11 euro).

Verdere activiteiten zijn het Regiobal op 17 maart, een flashmob in Zwolle, een workshop Feestdans door Tanja Jager (6 oktober) bij Debka, een muziekworkshop Cajun en Klezmer door Mark Söhngen (7 oktober) en een kerstinstuif samen met Debka op 18 december.

Het Ralda-orkest speelt tijdens de voorstellingen in het jubileumweekend natuurlijk ook mee. Speelde je ooit bij Ralda / Tegenwind en lijkt het je leuk om aan dit project mee te doen? Aanmelden kan nog tot 16 maart via jubileum@ralda.nl

Kijk voor meer informatie over het jubileum en over Ralda op de vernieuwde site: www.ralda.nl

Lees ook

Repair Café in Dorpshuus

HEINO – Op zaterdag 30 oktober vindt er een Repair Café plaats in het Dorpshuus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.