cursus kennismaken met bijen

In het ‘Jaar van de Bij’ zijn er in Salland korte kennismakingscursussen bijenhouden. Het gaat om twee cursussen in Olst-Wijhe en in Raalte van ieder drie bijeenkomsten: twee theorieavonden en een praktijkmiddag.

Op de eerste avond is er aandacht voor de bij zelf. Hoe hij al 90 miljoen jaar overleeft, hoe een bijenvolk zich organiseert, wat een bij nodig heeft in zijn omgeving enzovoort.

De tweede avond gaat over het werk van de imker, de tijd die het kost, de plaats waar de kasten kunnen staan en wat de imker zoal nodig heeft aan spullen. De praktijkmiddag is op een zaterdagmiddag als de temperatuur tussen de 12 en 15 graden is. De deelnemers kijken mee met een imker in een kast en zien het binnenbrengen van stuifmeel, het voeren van de jongen en het wegslepen van huishoudelijk afval.

De cursussen worden gehouden in Olst in het Holstohus en in Raalte in Wijngaard de Landman.

Olst-Wijhe 22 maart en 5 april aanvang 19.30 uur tot 22.00 uur

Raalte 20 maart en 27 maart aanvang 19.30 uur tot 22.00 uur

Het praktijkdeel is gepland op 7 april om 14.00 uur tot 16.00 uur .

Deelname aan de cursus kost 15 euro, dat is inclusief de koffie en een informatiemap. Aanmelden kan bij Henk Hoorn (Olst-Wijhe) via imkersolstwijhe@gmail.com en Jan Tijs (Raalte) op jantijs@hetnet.nl

Na deze kennismakingscursus wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een cursus voor beginnend imker. Deze cursus begint op 15 april in Raalte bij Wijngaard De Landman. Deze cursus bestaat uit 12 praktijklessen gevolgd door 5 theorielessen en een examen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.