college geeft duurzaamheid geen prioriteit

Het document is ondertekend door zes belangenverenigingen uit verschillende kernen van de gemeente Raalte. Donderdagavond behandelt de gemeenteraad het nieuw te voeren duurzaamheidsbeleid en de brievenschrijvers hopen op meer weerklank in de gemeenteraad.

De belangenorganisaties stellen dat de gemeentelijke acties binnen het gevoerde klimaatbeleid alleen maar tot resultaat hebben op het energieverbruik van de gemeente zelf. Er wordt gewezen op de zonnepanelen op de gemeentewerf, de aanschaf van de elektrische scooters en de bouw van één duurzame voorbeeldwoning. “Een druppel op de gloeiende plaat”, stellen de organisaties.

Ook het plan dat het College van B&W donderdag voorlegt aan de raad behelst niks concreets. De wens van het college om Raalte in 2050 duurzaam te maken, kent volgens de schrijvers van de brieven geen enkel tussentijds ijkmoment. Het enige dat gebeurt is het klimaatbeleid op de lange baan schuiven, maar liefst 38 jaar naar achteren.

De plannen bevatten geen inbreng van burger of verenigingsleven. De brievenschrijvers willen dat het geld dat ingezet voor effectievere zaken. Zo kunnen bijvoorbeeld financiële middelen naar stichtingen voor duurzame dorpen gesluisd worden. Dat lijkt de schrijvers van de brief veel effectiever om efficiënter, zeker om een stukje bewustzijn bij de burger te brengen.

De brievenschrijvers roepen de raad op om het college met een minder vrijblijvend voorstel te laten komen. De brief is ondertekend door Duurzaam Broekland, Duurzaam Heeten, Duurzaam Heino, PB Luttenberg, PB Lierderholthuis en PB Mariënheem. Plaatselijk Belang Laag Zuthem heeft laten weten het eens te zijn met de inhoud van deze brief.

De volledige brief als bijlage van dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.