coers gedeeld winnaar landelijke wedstrijd

Bij de finale, waarvoor de beste 150 scholieren van 89 middelbare scholen uit het hele land waren uitgenodigd, moesten de scholieren 15 ingewikkelde opgaven oplossen en kregen ze vragen op het gebied van logica, algoritmes en informatie-inzicht.

De wedstrijd vond plaats op bij de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft. Met deze wedstrijd wil de universiteit aandacht vestigen op het vakgebied van de informatica. Er is een groeiende behoefte aan informaticastudenten. De ICT-arbeidsmarkt luidde onlangs zelfs de noodklok over het tekort aan vakmensen in de informatica. Zo zijn er momenteel ruim 15.000 vacatures in deze sector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.