bouw kleedkamers scas start mogelijk later

Het bouwen van de nieuwe kleedkamers en de instructieruimte op Sportpark Tijenraan begint mogelijk iets later. De bouwwerkzaamheden zouden volgens planning donderdag beginnen, maar vanwege de vorst worden mogelijk alleen de projectborden geplaatst. Voor de SCAS (Sport & Cultuur Academie Salland) betekent de nieuw te bouwen instructieruimte met kleedkamers op sportpark Tijenraan een belangrijke uitbreiding van de huidige mogelijkheden en activiteiten.

‟MBO en VMBO-leerlingen van Carmel College Salland en Landstede Raalte krijgen er straks theorielessen als belangrijk onderdeel van ons vorig jaar gestarte project ‘Fit voor Life’. Met dat project gaan we ze beter voorbereiden op de veeleisende maatschappij. Maar ook docenten, trainers en kaderleden van alle Sallandse sport- en cultuurverenigingen gaan we er ontvangen, begeleiden en ondersteunen. Dit nieuwe gebouw krijgt een echte regionale functie voor heel Salland,‟ zo zegt Paul Vermeulen van de SCAS.

Samenwerking is het sleutelwoord bij het nieuwe gebouw van twee verdiepingen naast de kunstgrasveldenop het sportpark langs de Zwolsestraat. Op de begane grond komen 4 grote kleedkamers, op de eerste verdieping een moderne instructieruimte en een balkon waar bijvoorbeeld sporters kunnen worden gefilmd. Mede afhankelijk van hoelang de vorstperiode gaat duren zal zo snel mogelijk de eerste schop de grond ingaan.

Voor de bouw is een bijdrage van 100.000 euro beschikbaar van Leader Salland, een Europees subsidieprogramma voor investering van plattelandsontwikkeling. De samenwerking bij dit project tussen scholen en verenigingen, maar ook met veel andere partijen zoals overheden, werkgeversorganisaties en culturele instellingen, past heel goed binnen het doel van Leader Salland. ‟Dat geldt ook voor de goede samenwerking met Rohda Raalte. We hebben in eerste instantie voor sportpark Tijenraan gekozen omdat je nu een soort campus voor sport, cultuur en onderwijs krijgt. Met twee kunstgrasvelden, de sporthal en het zwembad, terwijl zowel Carmel als Landstede vlakbij zijn. Door de goede samenwerking met Rohda Raalte zijn er vier kleedkamers mogelijk geworden. Die dus zowel overdag als ’s avonds intensief gebruikt zullen worden,‟ zo vertelt Vermeulen.

De twee Raalter aannemers Klunder en Gebr. Meijer gaan samen aan de slag. ‟Hun offertes lagen erg dicht bij elkaar, dat was een reden om met ze gaan praten. Zo’n samenwerking van twee bouwbedrijven is vrij uniek voor Raalte‟, zo weet een tevreden Rohda Raalte-voorzitter Paul Ruiter.

De bouwkosten zijn begroot op rond 350.000 euro, waarvan een ton gedekt wordt door Leader Salland. Ongeveer anderhalve ton wordt voorgefinancierd door de gemeente Raalte. Dit geld komt uit het sportstimuleringsfonds dat de gemeente heeft ingesteld voor leningen aan sportverenigingen met (ver)bouwplannen. Verenigingen krijgen deze lening alleen als blijkt dat ze de rentelasten kunnen dragen. Voor de resterende ton worden obligaties uitgegeven aan particulieren. De bouwkosten zouden volgens Ruiter zeker 75.000 euro hoger zijn geweest als de leden van de Raalter hoofdklasser zelf niet veel vrijwilligerswerk gaan doen.

Zowel de SCAS als Rohda Raalte hopen dat het complex komende zomer in gebruik genomen kan worden, maar dat zal mede afhankelijk zijn van de huidige vorstperiode. Voor het project ‘Fit for Life’ betekent het een extra impuls, zo verwacht SCAS-projectleider Vermeulen; ‟Het is belangrijk in deze tijd dat we de leerlingen van VMBO en MBO goed voorbereiden op de vele hoge eisen waarmee ze te maken krijgen na hun schooltijd. We brengen ze bijvoorbeeld bij hoe je problemen oplost, hoe je goed communiceert, hoe je jezelf presenteert bij een werkgever. Want die stelt heel andere eisen dan vroeger. We werken bij Fit for Life met drie profielen. Bij het Basisprofiel zal een leerling ongeveer 4 uur bezig zijn met sport of cultuur, vooral onder schooltijd. Bij het Plusprofiel werken leerlingen daarnaast een aantal uren extra bij een regionale sport- of cultuurorganisatie. En bij het topprofiel zijn er extra trainingen, bijvoorbeeld via de Carmel Handbal School. Dat kunnen we dus straks uitbreiden met voetbal want de kunstgrasvelden liggen naast het nieuwe gebouw,‟ zo licht Vermeulen toe.

Samen met Peter Reumer werkt hij nu vanuit het Hoftheater. Ondanks de komende verbouwing van dit theater en de komende nieuwbouw op Tijenraan blijft dat ook zo, al zal er in dat laatste gebouw ook een kleine kantoorvoorziening komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.