boek en film over typisch sallandse boer

Het Sallandse boerenleven in de 20ste eeuw. Verhalen van MRIJ-veefokker en fruitteler Derk Steenbruggen is geschreven door Ewout van der Horst, een buurman van Steenbruggen en bestuurslid van Stichting Sallands Erfgoed. Van der Horst is werkzaam als historicus. Hij bracht het omvangrijke familiearchief van Steenbruggen op orde, interviewde hem uitvoerig en stelde op basis daarvan een toegankelijk boekwerk over zijn leven samen.

Steenbruggen heeft een klassiek gemengd boerenbedrijf. Hij is één van de laatste fruittelers van Olst en houdt nog raszuiver Maas Rijn en IJsselvee. In het boek schetst hij een levendig beeld van het boerenleven in de vorige eeuw: hoe de melkfabriek en de fruitveiling Olst naam en faam gaven, grote en kleine boeren zich onderling verhielden en machines het ‘bottenwerk’ verdrongen.

Uitgever Stichting Sallands Erfgoed presenteert het boek zaterdag 11 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur op de boerderij van Steenbruggen aan de Diepenveenseweg 2 in Olst. Na presentatie vindt een rondleiding op het bedrijf plaats. Hierbij worden op diverse locaties filmbeelden van Derk Steenbruggen vertoond, die filmbureau Beeldtaal uit Deventer maakte. Zo geeft hij tussen zijn koeien toelichting over het verleden en de toekomst van het MRIJ-vee. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Het boek is voor donateurs en op 11 februari met korting voor 15 euro te koop. Na die tijd is het voor 17,95 euro via de boekhandel of Stichting Sallands Erfgoed verkijgbaar.

Zie ook: staging2.stichtingsallandserfgoed.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.