bezuiniging leerlingenvervoer in de ijskast

De voorgenomen bezuiniging op het leerlingenvervoer van de gemeente Raalte is voorlopig van de baan. Het voorstel is op teveel verzet in de gemeenteraad gestuit, waardoor de plannen voorlopig de ijskast ingaan. Het college van B&W stelt voor om het raadsvoorstel van de agenda van de raadsvergadering van donderdagavond te halen.

Tijdens de raadspleinsessie van 6 februari vond de gemeenteraad dat het slimmer was om te wachten met het wijzigen van de spelregels van het leerlingenvervoer tot er meer duidelijkheid is over de wet passend onderwijs. Daarnaast vind de raad dat het college andere mogelijkheden moet onderzoeken om 30.000 euro te bezuinigen.

Tot er meer duidelijkheid is over de nieuwe wet passend onderwijs, gaat het college de huidige verordening leerlingenvervoer strakker uitvoeren. Wat dat precies inhoudt hebben we nog even nagevraagd. “Dat is gewoon conform de huidige verordening en het toepassen van de wetgeving. Daar zijn we de laatste jaren wat ruimhartig mee omgegaan, zodat er meer gebruik gemaakt wordt van bijzonder vervoer. Dat is dus wat er mee wordt bedoeld. Daar is dus geen aanpassing van de regelgeving voor nodig,” aldus wethouder Roger de Groot in een reactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.