beaphar verkoopt australie

Henk Aa: “Dat is allemaal in goed overleg gegaan. En de afzetmarkt die we daar aangeboord hebben is blijvend.”

Zo’n twee jaar terug nam het Raalter bedrijf in diergeneesmiddelen een 50 procents belang in een Australisch bedrijf. De andere helft was in handen van de tot dan toe importeur van Beapharproducten. De Raalter international heeft haar kennis en filosofie overgebracht naar Australië, dat gebeurde mede door Marlies Goossens, die vanuit Raalte de ‘nevenvestiging’ ging leiden.

Henk Aa: “Maar toen kregen we te horen dat onze compagnon daar haar aandelen wilde verkopen aan een derde partij. Dat stond hen vrij, maar dat zorgde bij ons voor een heroverweging of we wel met die derde partij verder wilden. Daarvoor zijn we de afgelopen weken naar Australië geweest en toen waren we er snel uit. De nieuwe eigenaar, een beursgenoteerd bedrijf, wilde volle zeggenschap. Ze deden ons een goed bod. Tien minuten hebben de onderhandelingen geduurd…”

Het Australië-avontuur is qua eigendom voor Beaphar nu ten einde. Aa: “Dat scheelt me toch vier keer per jaar dat klere-eind reizen. Maar de nieuwe eigenaar blijft onze producten kopen voor de Australische markt.”

Omdat ie toch aan de andere kant van de wereld was, heeft Aa meteen ook in Nieuw-Zeeland allerlei gesprekken gevoerd om de afzetmarkt daar te verbeteren. “Kortom, het avontuur in Australië heeft ons veel gebracht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.