bakkerij van der most viert 25 jarig bestaan

Het assortiment loopt uiteen van tarwebrood tot bonbons en van crackers tot kokoskoeken. Bakkerij van der Most bakt bovendien dagelijks diverse brood- en banketspecialiteiten voor particulieren, zorginstellingen, horeca- en andere bedrijven.

In 1989, twee jaar na de overname, werd al besloten om een nieuwe winkel te bouwen in Dalfsen. “Bij het Electro centrum werd alles een beetje aan de kant geschoven en daar kregen we gedurende tien weken gratis onderdak”, herinnert Anton zich. “Het bedrijf groeide gestaag, de ventwijk werd opgeheven en er werd een filiaal met lunchroom geopend in Dalfsen. We werden zowel in Dalfsen als Lemelerveld uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Dat was een prachtige blijk van waardering voor ons en onze medewerkers.”

Anton was niet van plan om de bakkersbroek uit te doen om zich volledig op het management te richten. Verdere uitbreiding was dus jarenlang geen optie. Dat veranderde in 2006 toen zoon Mark aangaf dat hij graag het management van het bedrijf wilde overnemen. Mark ging voortvarend van start en dat resulteerde in 2008 in een nieuwe bakkerij aan de Schoolstraat. “Het ging niet zonder slag of stoot want op hetzelfde moment begon de kredietcrisis maar het is ons gelukt”, herinneren vader en zoon zich. In 2010 volgde de opening van de Raalter brood- en banketzaak met lunchroom. “Een prachtige locatie waar we heel blij mee zijn.” Maar daarmee was de ondernemingslust van Mark nog lang niet gestild. Hij besloot om begin 2012 een filiaal te openen in Dedemsvaart. Daarmee kwam het totale aantal medewerkers op 38. “De eerste indruk in Dedemsvaart is heel positief, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat we de markt veroverd hebben”, vertelt Mark. “Ik ga voor een verdere groei van het bedrijf. Mijn ouders zullen zich daarbij geleidelijk terugtrekken. Maar ik hoop dat ze nog jarenlang langs de zijlijn kunnen genieten van ons schitterende bedrijf.”

Het jubileum wordt gedurende het hele jaar gevierd met allerlei speciale acties/activiteiten in alle vestigingen. Dat varieert van spectaculaire aanbiedingen tot een fietsroute en van een open huis tot een verloting. De bakkerij in Lemelerveld opent zaterdag 24 en zondag 25 maart de deuren voor het publiek. Dat gebeurt in het kader van de open bedrijvendagen in Lemelerveld. De bezoekers kunnen kijken naar verschillende demonstraties en tegelijkertijd vormt de bakkerij de start en finish van enkele speciale fietsroutes. Meer informatie volgt later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.