alcoholgebruik zeer zorgwekkend

Jongeren beginnen steeds eerder met drinken en dat baart de gemeente Dalfsen zorgen. Vandaar dat de gemeente wil dat de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol verhoogd wordt van 16 naar 18 jaar. Van de Tweede Kamer kreeg burgemeester Han Noten nul op rekest, waarna hij zich namens de gemeente wendde tot de Eerste Kamer. “Als gemeente vinden wij het zeer belangrijk dat jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien. Het alcoholgebruik onder veel jongeren baart ons dan ook grote zorgen”, schrijft de gemeente in een brief aan de Eerste Kamer.

Uit een onderzoek van de NOS onder alle spoedeisende hulpposten in Nederland bleek dat het aantal alcoholopnames de afgelopen jaarwisseling behoorlijk is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In de Isala Klinieken in Zwolle werd één persoon opgenomen, maar in het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg maar liefst vier. En dat terwijl alleen het aantal alcoholvergiftigingen werd doorgegeven en niet eens andere soorten letsel veroorzaakt door drankmisbruik. Tegenover de NOS liet minister Schippers van Volksgezondheid de resultaten van het onderzoek ‘schokkend’ te vinden. Ze kondigde dan ook aan harder op te gaan treden tegen drankmisbruik en met maatregelen te komen. Of het verhogen van de alcoholleeftijd daar onderdeel van uit maakt, is nog niet bekend. Maar dat er iets aan het drankgebruik van jongeren moet veranderen is volgens de gemeente Dalfsen wel zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.