afsluiting foekepotten in kerk wesepe

Aan de vooravond van Aswoensdag, dit jaar op dinsdag 21 februari, is ook in Wesepe het jaarlijkse foekepotten. De kinderen van de A. Bosschool mogen dan verkleed naar school en vieren na het middaguur carnaval in de gymnastiekzaal. Daarna zijn ze vrij om te gaan foekepotten.

Ze gaan dan verkleed langs de huizen, zingen het foekepottenlied en hopen op snoepgoed of iets anders van de gevers. Dit jaar wordt deze traditie extra in het zonnetje gezet door de uitnodiging aan (groot-)ouders en kinderen om hun foekepottentocht af te sluiten bij de kerk. Om 16.00 uur worden de kerkklokken geluid. Vanaf dat moment is de kerk open tot 18.00 uur. Er staat snoepgoed en een beker warme chocolademelk klaar.

Bovendien krijgt elke passant een uitnodiging voor een oecumenische Foekepottenviering op zondagochtend 26 februari om 11.00 uur in de Dorpskerk. De viering is afgestemd op kinderen en het thema van de dienst is ontleend aan het verhaal van Michael Foreman ‘Drommels wat een rommel’. De voorganger in deze viering is ds. Reinier Gosker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.