40 jaar zwembad de tippe in heino

Dit jaar bestaat Zwembad de Tippe in Heino 40 jaar. Op 15 juni 1972 is openluchtzwembad in gebruik genomen, op zondag 4 maart is het precies 40 jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd. Op die dag wordt de aftrap gegeven voor allerlei activiteiten en acties die de komende zomer gaan plaats vinden. De bijeenkomst op 4 maart is alleen voor genodigden.

Voor de organisatie van de activiteiten is een werkgroep ‘40 jaar De Tippe’ opgericht. Die werkgroep bestaat uit verschillende vertegenwoordigers van plaatselijke verenigingen, onder andere de zwemvereniging Hera ’11, werkgroep De Tippe van Plaatselijk Belang, de winkeliers- en ondernemersvereniging, VV Heino en de IJsclub. Samen met medewerkers van het team Sportbedrijf van de gemeente Raalte zijn ze bezig met het maken van een mooi en feestelijk programma voor het komende zwemseizoen.

Tijdens de werkgroepbijeenkomsten is het idee ontstaan, om de stichting ‘Vrienden van De Tippe’ in het leven te roepen. Op zondag 4 maart worden de statuten officieel getekend, waarna de Stichting een feit is. Het doel van deze stichting is het in stand houden van zwembad De Tippe in Heino. Dat wil de stichting bereiken door vrienden, donateurs en sponsoren te werven en met deze inkomsten activiteiten te organiseren. Die activiteiten moeten ervoor zorgen dat de bezoekersaantallen omhoog gaan.

Eén van de onderdelen van de festiviteiten is een expositie van fotomateriaal over 40 jaar openluchtzwembad de Tippe in Heino. Van die 40 jaar heeft Heemkundevereniging Omheining alle krantenberichten bewaard. Er zijn echter vrijwel geen foto’s in dit archief. Daarom vraagt de werkgroep iedereen uit Heino en omgeving die foto’s heeft die bij de Tippe zijn genomen, deze aan te leveren. De foto’s worden gescand en gaan daarna terug naar de afzender.

Je kunt de foto’s aanleveren bij de Heemkundevereniging Omheining in de Oude Maalderij. Zet op de foto’s wel je naam, adres, telefoonnummer en, als je dat nog weet, wie er op de foto staan en wanneer de foto is gemaakt.

Je mag de foto’s uiteraard ook zelf scannen op hoge resolutie en mailen naar carlahoge@hotmail.com. Ook dan willen we graag weten wie er op de foto’s staan en wanneer deze gemaakt zijn. Omdat de tijd beperkt is, wordt gevraagd het materiaal voor vrijdag 24 februari aan te leveren.

Voor meer informatie of vragen kun je bellen met Carla Hoge, telefoon (0572) 392 990.

De verkoop van abonnementen voor het jubileumjaar in De Tippe is al gestart. Tot 24 maart kun je abonnementen bestellen tegen voorverkoopprijzen. In dit feestjaar zijn er allerlei activiteiten en een feestweek. Ook aan de abonnementhouders wordt gedacht. Wie een abonnement wil bestellen, kan dit doen door het formulier te downloaden op staging2.detippeheino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.