wouter hamel verrast raalte

In Raalte mag hij dan (nog) niet zo bekend zijn, maar de oorspronkelijk Hagenees en heeft met zijn muziek al heel veel succes in het buitenland. Zo is hij bijvoorbeeld in Japan een grootheid. Er gaan zelfs verhalen over groupies. Hamel is voor zijn cd naar Frankrijk gegaan, waar hij aan Rue Damremont in Parijs zijn liedjes schreef. Hij vertelde dat deze in straat in het slechte gedeelte van Mont Martre ligt. Toen hij daar een keer aan het wandelen was door de hoerenbuurt ontstond zo bijvoorbeeld zijn liedje over een stripteasedanseres (What’s Left).

Zijn muziek is jazzy en dromerig. Er zitten rustige en ook vrolijke en zonnige liedjes tussen. Tijdens het optreden stak hij een paar liedjes in een ander jasje. See You Once Again kreeg een Oosters tintje en Interpretation of Love werd alleen met een contrabas en verder a capella gezongen. Hamel is namelijk fan van Take 6.

Als het Hoftheater verbouwd wordt, kunnen ze misschien ook eens nadenken over een dansvloer. Daar was gisteravond zeker gebruik van gemaakt. Netjes zitten blijven op je stoel was heel lastig. In een bijna volle zaal werd het applaus gedurende de avond steeds enthousiaster. Daar hielp een Sallander die telkens precies in de stilte voor het applaus ‘jo’ riep, misschien wel aan mee.

Samen met Hamel stonden op het podium een percussionist, die op de raarste dingen slaat en het dan toch mooi laat klinken, zoals een wasbord met schoenen (zie foto’s), een drummer met ongeveer tien verschillende manieren om de drums te bespelen en een bassist (contrabas) die het geheel een jazzy sound gaf. Verder waren er een pianist die zowel op het orgel als op de piano virtuoos was en een gitarist/bassist die met zijn vreemde gezichtsuitdrukkingen helemaal in zijn instrument op ging.

Al met al was het een bijzonder goed optreden met bijzonder goede muziek en Raalte was verrast. Nog verraster toen Hamel het over Salland had en dat hij de vorige keer in Raalte had geleerd dat het zeker geen Twente was. Zoals hij zelf zei: He learned the hard way. Op naar de volgende mooie avond in het Hoftheater.

Voor het programma van het Hoftheater kijk je op hofinsalland.nl. Voor meer informatie over Wouter Hamel of de volgende locaties waar hij speelt kijk je op hamelmusic.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.