wethouder wil blanco duurzaamheidscheque

Wethouder Haarman vraagt de Raalter gemeenteraad om een cheque om Raalte duurzaam te maken. De hele gemeente moet in 2050 duurzaam zijn, maar wat die ambitie kost is nog onbekend. De vraag om de cheque is een vervolg van een conclusie die de gemeente Raalte onlangs trok: De ambitie van het lopende project, Raalte klimaatneutraal in 2020, wordt niet gehaald.

Omdat de ambitie in 2020 niet gehaald wordt, is een nieuwe nota opgesteld. Hierin wordt het idee geopperd om Raalte dan maar duurzaam te maken, een jaar of dertig later. “De termijn lijkt ons goed haalbaar,” stelt wethouder Haarman. “Klimaatneutraal houdt puur in dat je de energiebalans onder controle hebt, wat je verbruikt wek je op. Duurzaamheid is meer dan de energiebalans alleen.”

De gemeente kiest uit drie scenario’s: Als eerste stoppen met het klimaatprogramma, ten tweede doorgaan met het klimaatneutraal, maar dan de deadline verschuiven naar 2025 of als laatste kiezen voor duurzaam Raalte in 2050.

Om Raalte duurzaam te krijgen wordt op 6 februari al de eerste stap gezet, dan staat het onderwerp namelijk op de agenda van de raadpleinsessie. Vanaf juni wil de gemeente een uitvoeringsagenda op gaan stellen. In juni 2013 moet ook inzichtelijk worden wat de kosten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.