wervingsactie levert 47 nieuwe lto leden op

Een ledenwervingsactie van LTO Salland heeft de land- en tuinbouworganisatie 47 nieuwe leden opgeleverd. Dat is het gevolg van een tweejarig traject waarin bedrijfsopvolgers een eigen programma hebben gevolgd. Daarnaast loopt de ledenwerfactie onder boeren waar op dit moment geen enkele relatie mee is.

Twee jaar geleden heeft LTO Salland bij haar leden gevraagd of er een opvolger in beeld was en of diegene al lid was van LTO Salland. Dat laatste bleek bij veel bedrijven niet het geval. Het lidmaatschap wordt tegenwoordig niet meer automatisch overgedragen en daarom het bestuur van LTO Salland een speciale actie op touw gezet. Een groep van 48 opvolgers in de leeftijd van 18-35 jaar kreeg het aspirant lidmaatschap aangeboden. Tijdens een tweejarig traject werd samen met hen een aantal activiteiten georganiseerd om kennis te maken met LTO Salland.

Er zijn bedrijfsbezoeken georganiseerd voor melkveehouders en varkenshouders, een avond met een adviseur van een accountantskantoor en een excursie naar Rabobank Nederland. Afgelopen weken zijn de jonge boeren uiteindelijk gevraagd om lid te worden van LTO Salland. Maar liefst 47 van hen hebben daar positief op geantwoord.

Terwijl de campagne met de jongeren liep is ook gestart met een ledenwerfactie. LTO Salland is het gezicht van de agrarische sector in Salland. Om dat in de toekomst te blijven, moeten zoveel mogelijk agrariërs lid zijn. Het motto van LTO Salland is: samen sterker. Na een inventarisatie van potentiële leden is een campagne opgezet om deze groep kennis te laten maken met het werk van LTO Salland. In een aantal gevallen is er sprake van een hernieuwde kennismaking.

De groep potentiële leden krijgt gedurende een paar maanden de nieuwsbrief van LTO Salland en het ledenblad Nieuwe Oogst. Binnenkort wordt gestart met de telefonische benadering van deze mensen. Het uiteindelijke doel is dat deze ondernemers de behoefte voelen van een sterke belangenvertegenwoordiger voor hun gebied en besluit tot het lidmaatschap.

Eind vorig jaar heeft LTO Salland een eigen website gelanceerd staging2.salland.ltonoord.nl Op deze site staan de verschillende projecten waar LTO Salland bij is betrokken, nieuwsbrieven, actualiteit en een overzicht van de bestuursleden. Er is lang over gedacht of de site er moest komen. Grootste struikelblok was het actueel houden, maar dat is opgelost. “We hebben nu iemand gevonden die het voor haar werk ook al heeft gedaan en er nu enthousiast mee aan de slag is”, zegt voorzitter Gerrit Tuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.