Home / archiefcentraal / waar kunnen we als eerste schaatsen

waar kunnen we als eerste schaatsen

We hebben deze week wat vorst en direct gaan de harten van schaatsliefhebbers sneller kloppen. “Wanneer kunnen we schaatsen?” is de meest gestelde vraag. Vermoedelijk kunnen we de komende tijd alleen nog op ondergelopen weilanden terecht, de kanalen en weteringen hebben meer tijd nodig om een dikke ijslaag te ontwikkelen.

De medewerkers van IJsbaan Raalte laten maandagmiddag weten dat de ijsbaan al bijna dichtgevroren is. “Nu nog een paar flinke dagen vorst en dan misschien wel schaatsen!” melden de vrijwilligers op Twitter. Zondag kregen we mail uit Heeten, waar door de bergen zand een Sallandse Weissensee ontstaat.

Anyway… Laten wij als Salland er maar een wedstrijd van maken. Waar Haaksbergen en Veenoord altijd vechten om de eerste marathon op natuurijs, willen bij wel weten welke Sallandse ijsbaan als eerste open gaat (en nee, zeg nou niet De Scheg).

Oh enne… Gratis tip voor wie zijn iPhone wil bedienen zonder koude handen te krijgen…

kleine update: Op Twitter krijgen we te horen dat we in Elshof of Lemelerveld moeten zijn

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.